Velike gužve na Slavonskoj aveniji: Rupa bi se trebala sanirati do 15. travnja

Zbog goleme rupe koja se u ponedjeljak navečer otvorila na Slavonskoj aveniji, jednom od najprometnijih križanja u Zagrebu, stvorile su se velike gužve. Iako je uvedena posebna regulacija, kolonama vozila jutros se nije nazirao kraj. Mnogi su kasnili na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvorila se kolona prema zapadu i još duža prema istoku Zagreba.

Vozilo hitne pomoći probijalo se kroz gužvu, a nekoliko minuta poslije – sudar. Dok se golema rupa usred križanja sanira, građani se probijaju kroz grad.

Semafori ne rade, pješaci oprezno prelaze cestu, ali biciklisti se ipak mogu slobodnije kretati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prometni čepovi na Savskoj, kod Mosta slobode i u Vukovarskoj ulici. Iz PU zagrebačke poručuju – promet će se odvijati otežano, na posao krenite barem 15 minuta ranije.

Šljunkom zatrpana rupa privremeno je rješenje, radnici su od jutra na terenu. Ovo nije prvi slučaj propadanja kolnika, građani su zabrinuti.

Rupa bi se trebala sanirati do 15. travnja. Do tada se sve građane poziva na strpljenje, da se koriste alternativnim smjerovima i posebno budu oprezni pri prelasku križanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić: Krater na Slavonskoj aveniji mora biti saniran za 10 dana

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u srijedu da će se u tri smjene raditi na saniranju kolnika Slavonske avenije na mjestu gdje je u ponedjeljak navečer propao asfalt i otvorio se krater te da za deset dana moraju biti gotovi radovi na toj najprometnijoj zagrebačkoj ulici.

“Procjena je da bi to trebalo trajati dva tjedna, ali mora biti gotovo za 10 dana. Ljudi ne smiju trpjeti odlaganje rješenja problema. To je žila kucavica, to je najfrekventnija ulica u gradu i moramo je riješiti kroz tri smjene, što skorije”, istaknuo je Bandić za Radio Sljeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici su jučer radili samo u dvije smjene, ali danas, kako je rekao, neće kući 24 sata jer se to mora završiti. Napomenuo je da je on i sinoć obišao mjesto na kojemu se otvorila rupa široka četiri i duboka gotovo sedam metara.

Na pitanje događa li se na tom križanju nešto što zahtijeva opsežniju reakciju s obzirom na to da su se u Marohnićevoj ulici bile otvorile dvije rupe manje od te, Bandić je odgovorio kako će to vidjeti, ali, dodao je da je to očito povezano.

“Vidjet ćemo sada kada otkopamo onih 40 metara od Marohnićeve prema Vrbiku. Pa ja neću sada šlogati. Očito ima. Ali, pustimo onda kada se odvrti priču, vidjet ćemo što je uzrokovalo to ispiranje tla i potonuće asfalta jer to je ogroman krater od nekakvih 40 kubika… može autobus stati unutra ili tri osobna automobila. Hvala Bogu da se ništa nikome nije dogodilo”, rekao je Bandić.

Rekao je da su na dijelu od Vrbika do semafora zamijenjene sve stare instalacije, ali dalje nisu išli. Nakon toga je rađena Marohnićeva ulica opet do semafora s južne strane, tako da je na križanju ostalo 30 metara nezamijenjenih starih instalacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I sada ćete mi reći da volim šlogati, ali na tih 30 metara se to baš dogodilo. E, zašto se baš tu dogodilo, to ćemo vidjeti. Skoro smo našli uzrok”, rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.