Četiri načina na koje možete iskoristiti polutrulo, naizgled propalo voće

Preko ljeta voće, zbog visokih temperatura, puno brže truli nego primjerice zime. No prije nego ga bacite u smeće i počnete lupati glavom u zid zbog “bačenog novca”, možete ga iskoristiti na jedan od ovih načina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džem

Već mekano voće u savršenom je stanju za pripremu domaćeg džema. Internet je prepun jednostavnih recepata, a možete kombinirati i različito voće kako biste dobili nove ukuse.

Smoothie ili shake

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogulite voće, ubacite u blender i dodajte prema želji još neke sastojke kako biste dobili visokohranjivi napitak koji vam, kad živa u termometru skoči iznad 30 stupnjeva Celzijusa, čak može zamijeniti i obrok.

Kolač

Ako ste ipak za nešto konkretnije, mekano voće možete iskoristiti za pripremu kolača, pita, torti, štrudli, muffina ili bilo čega slatkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sladoled

Ako vam se pak ne da grijati uz pećnicu, iskoristite voće kako biste napravili sladoled. Postoji pregršt recepata kako napraviti ukusan sladoled, od onih za koje vam je potrebna samo banana, do nekih malo zahtjevnijih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.