Preko ljeta voće, zbog visokih temperatura, puno brže truli nego primjerice zime. No prije nego ga bacite u smeće i počnete lupati glavom u zid zbog “bačenog novca”, možete ga iskoristiti na jedan od ovih načina:
Džem
Već mekano voće u savršenom je stanju za pripremu domaćeg džema. Internet je prepun jednostavnih recepata, a možete kombinirati i različito voće kako biste dobili nove ukuse.
Smoothie ili shake
Ogulite voće, ubacite u blender i dodajte prema želji još neke sastojke kako biste dobili visokohranjivi napitak koji vam, kad živa u termometru skoči iznad 30 stupnjeva Celzijusa, čak može zamijeniti i obrok.
Kolač
Ako ste ipak za nešto konkretnije, mekano voće možete iskoristiti za pripremu kolača, pita, torti, štrudli, muffina ili bilo čega slatkog.
Sladoled
Ako vam se pak ne da grijati uz pećnicu, iskoristite voće kako biste napravili sladoled. Postoji pregršt recepata kako napraviti ukusan sladoled, od onih za koje vam je potrebna samo banana, do nekih malo zahtjevnijih.