Ministar Marić: “Euro umjesto kune je dobra međunarodna komparacija”

Drago Jakovčević kazao je kako je siguran da bi Grcima danas bilo lakše da nisu uveli euro. "Grci bi devalvirali svoju valutu ali kako imaju euro to ne mogu učiniti." Jakovčević smatra da se ništa loše ne bi dogodilo kada bi se članice Europske unije vratile svojim valutama

Tko planira strategiju energetskog razvoja Hrvatske?

Hrvatska energetska strategija trenutačno se temelji na onoj iz 2009. koja je predviđala gradnju novih kapaciteta i na ugljen i na plin, i to većih.

Kakvu energetsku politiku vodi ova Vlada?

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke na sjednici snažno podržalo plan Vlade da se Ina vrati u hrvatsko vlasništvo.

Šimić: Referendum o prodaji dionica HEP-a ne bi bio najsretnije rješenje jer bi o...

Osvrnuo se i na izbore u Mostu, koji će se najvjerojatnije održati 28. siječnja, te izrazio nadu da će imati protukandidata za mjesto predsjednika stranke.

Ministar Dobrović: Ideja o prodaji dionica HEP-a za Inu dolazi iz redova HDZ-a –...

Rekao je kako nije on kao resorni ministar smislio takav potez, jer "ne dolazi iz financijaških krugova, nego se razumije u inženjersku struku".

Plenković najavio 2017. kao godinu poduzetništva: Uštede za poduzetnike iznosit će 1,5 milijardi kuna

"Ovo je napor Vlade u duhu najave da će 2017. biti godina poduzetništva, da ćemo fokus staviti na realni sektor i na kreiranje povoljnije klime za poslovanje u Hrvatskoj i ulagače", kazao je premijer

Ministrica Dalić tvrdi: Otkup udjela Ini i prodaja dionica HEP-a jačaju energetsku nezavisnost zemlje

"Političke odluke o otkupu cjelokupnog udjela mađarskog MOL-a u Ini i nakon toga listanje 25 posto minus jedne dionice HEP-a na burzi su odluke kojima se jača energetska sigurnost i nezavisnost, pri čemu se otvara mogućnost hrvatskim građanima da sudjeluju u rezultatima poslovanja i razvoja HEP-a"

U Hrvatskoj Novu godinu dočekalo 60 tisuća turista

Novu godinu u Hrvatskoj je dočekalo 60 tisuća i 210 turista, od kojih je bilo 44 390 stranih turista, izvijestili su u nedjelju iz Ministarstva turizma.

Hrvatskoj ide odlično – 11 milijuna noćenja više u 2016. nego godinu ranije

Prema prvim službenim podacima sustava eVisitor koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim kapacitetima te prema podacima sustava eCrew koji sadrži turistički promet nautičkog čartera,...

U industrijskoj zoni Nemetinu počela izgradnja centra za obnovljive izvore energije

Prva faza radova vrijedna je oko 450 tisuća kuna, a uključuje izgradnju prometne i manipulativne površine
Zagreb
sumaglica
-7.4 ° C
-4 °
-10 °
85%
1kmh
90%
Pon
-8 °
Uto
-5 °
Sri
-2 °
Čet
-4 °
Pet
-7 °

NAJNOVIJE