10 rečenica koje je sv. Josip vjerojatno izrekao

Povodom blagdana sv. Josipa i Svjetskog dana očeva u nedjelju, 19.3. – donosimo razmišljanje Matta Vander Venneta o 10 rečenica za koje vjeruje da ih je sv. Josip izrekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne postoji zapis o niti jednoj izjavi, rečenici sv. Josipa. Naravno, zadnjih par tisućljeća – bilo je vizija sv. Josipa i njegovih riječi – ali radi se o privatnim otkrivenjima i vjernici nemaju obavezu u njih vjerovati.

Ja volim misliti da je Josip bio običan čovjek – kad maknemo u stranu činjenicu da je bio izabran za najneobičniji životni zadatak – da bude poočim Sina Božjega. Vjerojatno najveći i najmuževniji muškarac koji je ikad živio – sv. Josip postao je uzor za muževe i očeve svih vremena.

Ne, ja nisam vidioc, ali vjerujem da su ove riječi, ove rečenice izašle iz Josipovih usta. Njihova „običnost“ za mene je utješujuća. Evo nekih rečenica koje vjeruje da je sv. Josip rekao dok je bio ovdje na zemlji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. „Dobro jutro, obitelji!“

2. „Isuse, molim te, dodaj mi blanju.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. „Volim te.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. „Marijo, daj da ja uzmem maloga.“

 

5. „Danas je bilo jako vruće u radionici.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. „Sine, budi pažljiv s tim čavlima.“

7. „Daj da zajedno napravimo nešto lijepo za tvoju mamu.“

8. “Primi me za ruku, sine.“

9. „Ješua, jako lijepo čitaš Toru. Ponosan sam na tebe.“

10. „Isuse, slušaj svoju majku.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.