13. listopada 1917. Fatima – natprirodno čudo Sunca

Foto: Fah

Na današnji se dan, 13. listopada 1917., u poljima Cova da Iria, blizu portugalskog grada Fatime, dogodilo „Čudo Sunca“prilikom posljednjeg ukazanja Blažene Djevice Marije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blažena Djevica Marija ukazivala se u Fatimi od 13. svibnja do 13. listopada 1917., a Katolička Crkva je službeno priznala ukazanja. Prilikom posljednjeg ukazanja u Fatimi, dogodilo se „Čudo Sunca“ koje je vidjelo od 50.000 do 70.000 ljudi. Sunce se, poput velike vatrene kugle, kretalo strelovitom brzinom, okretalo se oko svoje osi.

Prelijevali su se svjetlucavi tonovi i mnogo raznih boja. Trajalo je oko 10 minuta, vidjelo se i s udaljenosti od 40 km. Nakon toga sunce se vratilo na isto mjesto i normalno sijalo.

390px-Newspaper_fatima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za opisani događaj, postoji još jedno poznato ukazanje, od 13. svibnja iste godine (ponovljeno u sljedećim mjesecima svakog 13. u mjesecu, sveukupno 6 puta), a kome je nazočilo troje djece, Lúcia Santos sa njenim rođacima, Jacintom i Franciscom Marto.

Prema izvješću djece, Majka Božja im je priopćila neke proročanske informacije koje je Katolička Crkva kasnije priznala i koje su postale poznate kao Prva, Druga i Treća fatimska tajna.

Sljedeće godine navršava se 100 godina od ukazanja u Fatimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni film sa originalnim snimcima iz Fatime:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.