25. rujna 1954. Mao Ce Tung – najveći zločinac u povijesti svijeta

FotoZhang Zhenshi (1914.–1992.).

Moderno 20. stoljeće nosi mnogo tamnih strana koje će tek vrijeme ispravno valorizirati kao izuzetno negativne. Jedna od njih je komunizam – opaki neljudski sistem odgovoran za smrt, progone i kršenje osnovnih ljudskih prava desetina milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu monstruoznih komunističkih vođa je kineski diktator i masovni ubojica Mao Ce Tung.

Na današnji dan postao je predsjednik Kine.

Njemački ‘Bild’ sastavio je popis najvećih ubojica 20. stoljeća, temeljen na podatcima Organizacije za pomoć žrtvama političke moći u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mao Ce Tung najveći je zločinac 20. stoljeća i ljudske povijesti, te je odgovoran je za smrt čak 50 milijuna ljudi. Taj političar, vojskovođa i diktator smatra se najvažnijom osobom u modernoj kineskoj povijesti, a kriv je za smrt 50 milijuna stanovnika Kine za vrijeme umjetno izazvane velike gladi pedesetih godina, te torture i progona za vrijeme ‘kulturne revolucije’.

No, ni njegov susjed nije mnogo zaostao. Sovjetskom diktatoru Josifu Visarionoviču Džugašviliju ili Staljinu na dušu se stavlja odgovornost za smaknuće 40 milijuna ljudi.

Adolf Hitler je kriv je za smrt 20 milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti na listi dugogodišnji je kineski diktator Čang Kaj Šek, odgovoran za smrt 10 milijuna ljudi. Ironije je da su ga na Zapadu slavili kao jednog od vođa demokratske koalicije. Sa 4 milijuna žrtava slijedi ga Vladimir Iljič Uljanov, ili poznatiji kao Lenjin, revolucionar koji je nasilnim rušenjem stoljećima uspostavljanog carstva ruskih dinastija stvorio komunističko-boljševički režim.

Na šestu poziciju zloglasnih ‘Top 10’ zasjeo je Japanac Tojo Hideki (3 milijuna žrtava), a iza njega je utemeljitelj Crvenih Kmera komunist Pol Pot (2 milijuna žrtava).

Osmi je etiopski marksist Mengitsu, ubojica cara Haile Selassija i odgovoran za smrt 2 milijuna žrtava, a predzadnji Yahya Khan iz Pakistana sa milijun žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednje deseto mjesto liste najvećih masovnih ubojica 20. stoljeća, Bild je uvrstio bivšeg diktatora i komunističkog maršala Josipa Broza Tita.

Organizator i vođa tzv. Narodnooslobodilačkog rata (1941.-1945.) u Jugoslaviji (koja se odigravala praktički na teritoriju NDH) Josip Broz Tito je odgovoran za smrt milijun ljudi.

Sličan poredak imaju i brojne druge liste sastavljene diljem svijeta, a na njima je redovito Josip Broz Tito među najvećih deset masovnih ubojica i diktatora.

Vrijeme je da hrvatske vlasti povedu računa o zabrani i kažnjavanju veličanja lika i djela jednog od najvećih zločinaca Europe u 20. stoljeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.