25. travnja 1973. rođen don Damir Stojić – tko je salezijanac koji je duša studentske mladeži?

Foto: snimka zaslona

Don Damir Stojić rodio se 25. travnja 1973. u Torontu u Kanadi kao najmlađi od tri sina u obitelji hrvatskih iseljenika. Roditelji su mu došli u Kanadu iz Hercegovine. Završio je osnovnu i srednju salezijansku školu u Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučuje doći među hrvatske salezijance i upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Zaređen je za svećenika 29. lipnja 2002. godine. Nakon toga bio je dvije godine kapelan na Jarunu u crkvi sv. Mati Slobode, te tri godine na poslijediplomskom studiju na “Catholic University of America” u Washingtonu, gdje je vodio hrvatsku katoličku misiju sv. Blaža i magistrirao moralnu teologiju s temom Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina.

U Zagreb se vratio 2007. i od tada obnaša službu studentskog kapelana, te pastoralno djeluje u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Studenti koji studiraju u Zagrebu, a ne potječu iz Zagreba nemaju svoju župu pa iz tog razloga, studentski kapelan brine za njihov duhovni razvoj kroz sv. mise, razgovore, predavanja i vjeronaučne susrete.
U svojem radu osobito se bavi teologiju tijela prema katehezama pape Ivana Pavla II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sigurnošću se može reći da je don Damir Stojić duša probuđenja kršćanstva i Kristovog nauka među studentima i mladima grada Zagreba, pa i cijele Hrvatske. Zahvaljujući njegovom djelu, i drugih vrijednih svećenika u pastoralu mladih, danas je katolička mladež u Hrvatskoj duhovnošću i aktivnošću na možda najvišem stupnju u modernoj i novijoj povijesti Crkve u Hrvata. Između ostalog, don Damir Stojić poznat je po javnom djelovanju glede zaštite obitelji, promicanju kršćanskog pogleda na spolnost, braniteljske populacije i hrvatskog domoljubnog identiteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.