2Cellos najavljuju novi spektakl u pulskoj Areni u srpnju

Foto: fah

Svjetski poznati hrvatski violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, u povodu izlaska novog albuma “Score” posvećenog filmskoj glazbi, održat će 2. srpnja u pulskoj Areni koncert na kojemu će se predstaviti s novim zvukom i stilom u pratnji simfonijskog orkestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ističe u najavi, nakon četiri albuma i više od tisuću koncerata koje je pogledalo više od 10 milijuna ljudi u 40 zemalja svijeta, 2Cellos ponovno osvajaju svijet novim albumom i novim koncertima.

Album “Score”, snimljen u Engleskoj s Londonskim simfonijskim orkestrom, rezultat je njihove strasti prema filmskoj glazbi. Izlazi u ožujku i sadrži 14 filmskih hitova, a Hauser i Šulić najavljuju ga kao pravu posvetu svijetu filma.

Na njemu se predstavljaju s novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije napisane za klasike i suvremene filmove te televiziju. Njihovo ih je glazbeno putovanje odvelo u istraživanje tradicionalnoga svijeta zvuka, u kojemu im se kao kao zvučna pozadina pridružio Londonski simfonijski orkestar predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz temu iz filma “Igre prijestolja”, album uključuje skladbe poput “My Heart Will Go On” iz filma “Titanic”, “For the Love of a Princess” iz filma “Hrabro srce”, “May It Be” iz “Gospodara prstenova”, “Now We Are Free” iz “Gladijatora” i “Moon River” iz “Doručka kod Tiffanyja”.

Šulić i Hauser potpisuju produkciju s Nickom Patrickom (Elvis Presley/Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

Neke od pjesama s još neobjavljenog albuma 2Cellos su već izveli na koncertu u Sydneyskoj Operi gdje su nastupali sa Sydneyskim simfonijski orkestrom, a prvi singl, “Game Of Thrones”, najavili su prošloga tjedna na facebooku spotom u režiji Darka Drinova, koji je za manje od tjedan dana pogledalo gotovo 2,5 milijuna ljudi, te je podijeljen više od deset tisuća puta, uz gotovo dvije tisuće komentara i 45 tisuća lajkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert u Puli, najavljen točno na šesti rođendan dueta, 20. siječnja, dio je turneje “2Cellos & Symphony Orchestra Live Europe 2017”, u sklopu koje će nastupati i u Mediolanum Forumu u Milanu, Kombank Areni u Beogradu i Areni Stožice u Ljubljani, nakon koje kreću na svjetsku turneju.

U Puli, gdje su prvi put nastupili 2013., nastupit će u pratnji simfonijskoga orkestra s kojim će u prvom dijelu koncerta izvesti klasični repertoar i skladbe iz slavnih filmskih djela, dok će drugi dio koncerta biti posvećen rock i pop skladbama koje su  već predstavili na nastupima diljem svijeta.

“Koliko smo strastveni oko glazbe, s tolikom strašću gledamo i na filmove. Zato će ovaj album biti najbolji do sada, a koncert u Puli pravi spektakl. Taj album je zapravo najbolje od nas a takav će biti i koncert”, najavljuju 2Cellos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja ulaznica za zasad jedini koncert nove turneje dvojice violončelističkih gladijatora u Hrvatskoj počinje 23. siječnja na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.