Biografija o Louisu Armstrongu objavljena na hrvatskom

Nakon Milesa Davisa i Franka Sinatre, biblioteka Green Trumpet objavila je hrvatski prijevod biografije još jednog velikana svjetske glazbe, Louisa Armstronga, u knjizi kolumnista Wall Street Journala Terrya Teachouta “Život Louisa Armstronga” koja će, uz nastup hrvatskih trubača, danas biti predstavljena u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 327 stranica knjiga oslikava uzbudljiv portret čovjeka, njegovog svijeta i glazbe koju je stvarao te ulazi u klasike biografija velikih američkih glazbenika, a promociju će uveličati priznati hrvatski trubači Davor Križić, Antonio Geček, Igor Pavlica, Stipe Mađor i Zvonimir Bajević, izvijestila je knjižara Rockmark u kojoj će se knjiga predstaviti.

Louis Armstrong (New Orleans, 1901. – New York, 1971.) bio je jedan je od najvećih jazz glazbenika dvadesetog stoljeća i istaknuta figura moderne američke kulture. Svojom je glazbom i izvedbom postao prepoznatljiv u cijelome svijetu. Kao izvođač bio je eksplozivan i magnetičan, a izvan pozornice duhovita, introspektivna i složena osoba.

Teachout je za tu Armstrongovu biografiju otkrio nove izvore podataka, a posebno se izdvajaju stotine privatnih vrpci backstage razgovora koje je glazbenik snimio u drugoj polovici života, a za koje je autor prvi dobio mogućnost preslušavanja i korištenja. Nova biografija je satkana pomoću tih podataka i oni daju originalne uvide u događaje poput Satchmovih po život opasnih vožnji s čikaškim mafijašima, kompliciranog ljubavnog života, odluke o raspuštanju big benda i prve svađe s predsjednikom Eisenhowerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjigu je objavila D.D. Produkcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.