Biskup Valter Župan: Obitelj majke i oca je prirodan ambijent za rast osobe, ostalo je laž koja hoće upropastiti čovjeka

Biskup Valter Župan u svojoj današnjoj propovijedi na Drugom nacionalnom susretu katoličkih obitelji na Trsatu je istaknuo da je “Isus, svojim dolaskom na svijet u jednoj obitelji u kojoj je Marija bila majka, a Josip muž i otac, pokazao da je to prirodan, normalan ambijent za rast zdrave i uravnotežene osobe”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve drugo što se protivi tom Božjem planu suluda je laž koja samo hoće upropastiti jadnog čovjeka. Dragi roditelji, muževi i žene, želite li dobro sebi, svojoj djeci, ovom narodu i domovini koju nam je Bog dao, ovoga se držite”, naglasio je.

‘Mnoge obitelji danas u Hrvatskoj žive u teškim okolnostima’

“Zahvaljujemo svima koji suosjećaju s njima i pomažu od svojih skromnih sredstava. Smatramo svojom dužnošću reći da bi se mnoga sredstva trebala preusmjeriti na dobro obiteljima, umjesto da se troše u beskorisne, moralno štetne i zanemarive svrhe”, kazao je biskup Župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Otvoreno moramo kazati da gaziti onoga koji je u potrebi, znači na sebe svaliti tešku kaznu. U pitanju je opstojnost naroda. Od onih koji su postavljeni da predvode očekuje se, pogotovo u teškim socijalnim uvjetima, da posjeduju sposobnost rasuđivanja i hrabrost preuzeti ispravne odluke”, istaknuo je predsjednik vijeća HBK za život i obitelj mons. Župan.

Biskup Župan poručio majkama: ne dopustite da umiranje i Golgota bude zadnja riječ za naš narod

Ženama je poručio da, kao vjesnice života i radosti, kao u slučaju Isusova uskrnuća, ne dopuste onima “koji su se rugali na križnom putu i na Golgoti, i pokazali da ne razumiju baš ništa”, da ih uvjere kako je “umiranje i Golgota našeg naroda zadnja riječ za naš narod, da je grob i dobro zapečaćen kamen na grobu naša sudbina”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Župan je zaključio da rađanje sve manjeg broja djece u Hrvatskoj, pobačaji, samoubojstva, alkoholizam, veliki broj duševno poremećenih osoba ukazuje na činjenicu da se ne veselimo životu, da ga ne prihvaćamo kao radost nego kao teški teret.

“Potrebna nam je dublja vjera, više nade u budućnost i više ljubavi prema životu”, istaknuo je.

Na kraju slavlja vjernicima se obratio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Želimir Puljić, zadarski nadbiskup. Pozvao je sve na sljedeći Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, za tri godine u svetište Gospe od Otoka u Solin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.