Blagdan sv. Josipa Radnika u Sisačkoj biskupiji

Foto: Sisačka biskupija

Blagdan svog zaštitnika sv. Josipa Radnika svečano će u ponedjeljak 1. svibnja proslaviti mjesto Stupovača u župi Kutinska Slatina. Misno slavlje u kapeli Sv. Josipa Radnika u 11 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačka župa sv. Josipa Radnika svečano će u ponedjeljak 1. svibnja proslaviti blagdan svog zaštitnika. Središnje misno slavlje u 19 sati u župnoj crkvi, predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Nakon mise mladi sisačkih župa izvest će predstavu o bl. Alojziju Stepincu, a slijede nastupi KUD-a „Potok“, KUD-a „Osekovo“ i KUD-a „Gračenica“.

Blagdanu prethodi trodnevna duhovna priprava od petka 28. travnja do nedjelje 30. travnja s početkom u 19 sati, a predvodit će je vlč. Josip Tolić, župnik iz Gradišća. Prve večeri trodnevnice misu će animirati Zbor „Zlatne godine“ iz Hrastelnice, a iza mise održat će se nastup FA „Ivan Goran Kovačić“ iz Siska. Drugog dana trodnevnice misu animira Zbor „Goranke“ iz Siska, a za 14 sati na igralištu ŠNK Frankopa predviđeno je otvaranje i blagoslov 13. nogometnog turnira za najmlađe „Sv. Josip Radnik“. Treće večeri trodnevnice, misu animiraju te iza mise će održati nastup Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ iz Martinske Vesi, FA „Petrinjčica“ iz Petrinje i KUD „Hrvatsko srce“ iz Odre.

U utorak, 2. svibnja u 19 sati u župnoj crkvi održat će se Humanitarni koncert „Za Domagoja“, bolesnog dječaka iz ove župe, na kojem će nastupit Klapa „Sveti Juraj“ HRM iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića održat će se u utorak 2. svibnja u 10 sati u Biskupijskom ordinarijatu, Velikom Kaptolu, u Sisku. Početak sjednice otvoren je za medije.

Blagdan Našašća Svetog Križa svečano će biti proslavljen u srijedu 3. svibnja u Zrinu. Misno slavlje na mjestu istoimene srušene crkve u 17 sati predvodit će gorsko-zrinski arhiđakon preč. Dragutin Papić.

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak 4. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu rada Obiteljskog savjetovališta Sisačke biskupije održat će njena voditeljica gđa Pavica Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći susret ministranata Sisačke biskupije održat će se u subotu 6. svibnja u Svetištu Majke naših stradanja u Gori pod geslom „Takvih je kraljevstvo nebesko“ (usp. Mt 19,14). Početak programa je predviđen u 9.30 sati, a svetu misu u 11.30 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.