Božićni ručak i susret sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje

Božićni ručak i susret sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje održan je u srijedu 17. prosinca u prostorijama Caritasa u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na susretu su uz biskupa Košića i korisnike sudjelovali predsjednik Upravnog vijeća biskupijskog Caritasa mons. Franjo Ćuk, ravnateljica Caritasa Kristina Radić, podpredsjednik Upravnog vijeća Caritasa vlč. Božo Pinjuh, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić, zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri-Ibrišević i predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Ivan Đumbir.

Na početku sve okupljene pozdravila je ravnateljica Caritasa gđa Radić, te je svima čestitku izrekla i gđa zamjenica župana Sinjeri-Ibrišević, nakon kojih se obratio biskup Košić.

Čestitajući okupljenima svetkovinu rođenja Kristova biskup je rekao kako je Božić prije svega susret s Bogom koji voli čovjeka. „Bog je došao ne u nekoj velikoj slavi i raskoši nego u siromaštvu među nas ljude. U Betlehemu se rodio u običnoj štali i zato mi za Božić trebamo misliti na one koji su u potrebi, koji trebaju našu ljubav, koji su siromašni i često nemaju ono što bi svatko trebao imati, a to je topla riječ, ljubav i zajedništvo. Želim vam da u ovom našem zajedništvu doživimo međusobnu blizinu, radost i ljubav. Da jedni drugima želimo biti blizu kao što je Bog to želio biti nama ljudima kada je došao među nas kao najsiromašniji“, poručio je biskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom sada već tradicionalnom ručku je sudjelovalo više od stotinu i dvadeset stalnih korisnika pučke kuhinje, dok Caritas Sisačke biskupije tijekom cijele godine skrbi za više od dvije tisuće korisnika, kojima će do Božića biti distribuirani paketi s osnovnim namirnicama i higijenskim potrepštinama, prikupljenima u raznim akcijama zadnjih mjeseci. Caritas je i tijekom zadnjih mjesec dana na području Biskupije podijelio svojim korisnicima, vrtićima, školama, staračkim domovima, bolnicama i raznim drugim socijalnim institucijama više od 550 tona jabuka, te 150 tona mandarina.

Ove godine korisnike Caritasa i goste posebno su razveselila djeca iz OŠ Komarevo koja su za tu prigodu izvela nekoliko recitala i božićnih pjesama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.