Božidar Alić zatražio trenutačno brisanje iz članstva u HDDU

Glumac Božidar Alić zatražio je u subotu od Hrvatskog društvu dramskih umjetnika (HDDU) da ga trenutačno izbrišu iz članstva, nakon što se HDDU prije dva dana ogradio od Alićevih izjava u izbornoj noći u Izbornom stožeru novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, nazivajući ih uvredljivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zahtijevam trenutno brisanje iz tog Vašeg Udruženja i to pismenim putem, kako bih iz moje pismohrane mogao i to predočiti javnosti”, navodi Alić u javno objavljenom pismu Hrvatskom društvu dramskih umjetnika.

U izjavi novinarki HTV-a u izravnom televizijskom prijenosu iz stožera Grabar Kitarović, 11. siječnja, Božidar Alić je, među ostalim, zahvalio Bogu na izbornoj pobjedi Grabar-Kitarović protiv, kako je rekao “udbaške, srbofilske i četničke struje”.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika u četvrtak se ogradilo od te izjave svoga člana, Božidara Alića. U priopćenju koje je potpisao predsjednik HDDU-a Boris Svrtan navodi se kako se to društvo “duboko protivi govoru nacionalne netrpeljivosti, uvredama i svakoj netoleranciji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odgovoru na te ocjene iz HDDU-a Božidar Alić naveo je, uz ostalo, da osobno “stoji iza svakog izgovorenoga slova, kao što stoji iza svog života, te svih odigranih, mahom glavnih uloga, u svim medijima i govornim područjima poput njemačkog, engleskog, talijanskog i materinskog hrvatskog”, dodavši da o tome (mnogi) članovi HDDU-a mogu “samo sanjati nikad dosanjani san”.

Alić navodi i da se HDDU “odavno ogradio od hrvatskog puka”. “Kazališta Vam zjape prazna, nitko ne gleda Vaše pribedaste, sramotne sapunice i nepismene filmove. Nitko ne pamti vaša imena. Ni po čemu. Uistinu ste se dobro ogradili”, kaže u pismu HDDU Božidar Alić, u kojem su navedene i pogrde na račun toga društva.

Napominje i da je dragovoljac Domovinskog rata, te ističe kako zahtijeva trenutačno brisanje iz, kako je rekao, “sramotnog članstva” u HDDU – i to pismenim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.