“Čajkovski svira Čajkovskog” u četvrtak u Lisinskome

Foto: lisinski.hr

Novu sezonu 2014./2015. Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu otvorit će u četvrtak 25. rujna nastup moskovskog Simfonijskog orkestra Čajkovski, koji će pod ravnanjem maestra Vladimira Fedosejeva izvesti djela Petra Iljiča Čajkovskog i Ludwiga van Beethovena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalitetu i trud koji je taj orkestar uložio u promociju djela Petra Iljiča Čajkovskog prepoznalo je i Ministarstvo kulture Ruske federacije te je bivšem Simfonijskom radio-orkestru SSSR-a dodijelilo čast da nosi njegovo ime.

“Najpopularnije glazbeno ime u Rusiji zasigurno je Čajkovski – njega priznaje cijeli svijet. Kad jedan orkestar dobije od države pravo da sebe i svoj ansambl nazove po imenu najslavnijeg ruskog skladatelja, to vam nešto govori”, kazao je Hini ravnatelj Lisinskoga Dražen Siriščević, napomenuvši kako je riječ o “orkestru doista vrhunske kvalitete”.

Orkestar najslavniji po interpretacijama ruskih skladatelja zagrebačkoj se publici već predstavio u listopadu 2011., a u Hrvatsku se vraća nakon velikih turneja po Španjolskoj, baltičkim zemljama, Japanu, Švicarskoj, Njemačkoj, Italiji i Češkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orkestar Čajkovski tradiciju orkestralnog muziciranja njeguje već 84 godine, a ove sezone obilježavaju četiri desetljeća djelovanja pod umjetničkim vodstvom i dirigentskim štapićem Vladimira Fedosejeva.

“Četrdeset godina na čelu orkestra je Vladimir Fedosejev, koji će ravnati i zagrebačkim koncertom. Prilikom prethodnog gostovanja nisu svirali Čajkovskog, a sada ćemo imati prilike čuti kako orkestar Čajkovski interpretira Čajkovskog”, dodao je Siriščević.

U programu prvog koncerta novoga ciklusa “Lisinski subotom”, uz Četvrtu simfoniju u f-molu Čajkovskoga, još je jedan veliki simfoničar – Beethoven, a koncert koji pripremaju bit će dostojno otvorenje sezone Lisinskoga, poručio je Siriščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.