Domovinskom proslavom proslavljeno 25 godina Hrvatske školske zaklade

Hrvatska školska zaklada (Croatian Scholarship Fund) priredila je jučer u kazalištu Komedija u Zagrebu domovinsku proslavu 25. obljetnice djelovanja. U toj prigodi iz Sjedinjenih Američkih Država došli su članovi Upravnog odbora Zaklade predvođeni predsjednicom Marijanom Pavić, kao i jedan od utemeljitelja Zaklade Tony Ujdur. Svečanosti su nazočili mnogi nekadašnji i sadašnji stipendisti, objavila je IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić je podsjetila kako je Zaklada osnovana prije 25 godina u sjevernoj Kaliforniji čiji su utemeljitelji Tony Ujdur, Branko Barbir i Robert Bronzan željeli dugoročno pomoći svojoj domovini, svjesni činjenice da mladi i uspješni ljudi mogu nositi razvoj Hrvatske.

Pod geslom “Stvaranje lidera kroz obrazovanje” željeli su izabrati i dati potporu najboljim studentima u republikama Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kako bi nakon stjecanje diplome pomagali svome narodu.

Tijekom svih tih godina Zaklada je pomogla stotinama hrvatskih studenata. Također je naglasila kako iza Zaklade stoji mala hrvatska zajednica i mnoštvo prijatelja koji su prepoznali snagu toga projekta, a mnoge donacije Zakladi dolaze od prve, druge i treće generacije hrvatskih Amerikanaca koji žele ulagati u hrvatsku mladost i na taj način pomoći svojoj Domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime onih koji su svoj studij završili uz potporu Zaklade, kao i uime onih koji danas studiraju uz njihovu potporu riječ zahvale je uputio prof. dr. Božo Skoko, a u ime zagrebačkoga gradonačelnika Ivica Lovrić.

U svečanom koncertu sudjelovao je Tamburaški orkestar Hrvatske radio-televizije pod ravnanjem Siniše Leopolda, te Klapa sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice, Renata Sabljak, Sandra Bagarić, Jacques Houdek i Joe Meixner. Na programu su bile hrvatske narodne pjesme, arije iz hrvatskih opera i opereta koje se izvode u kazalištu Komedija, te izbor iz modernog glazbenog američkog izričaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.