Dubrovnik: Festa 2017. donosi šarolik program uoči proslave Sv. Vlaha

Foto: Thinkstock

Direktorica programa Feste 2017. Darija Mikulandra-Žanetić najavila je u srijedu na konferenciji za novinare kako će ove godine 16. Festu pratiti šarolik program, od grličanja do koncerata klapa, prigodnih izložaba i prezentacija, a trajat će od 26. siječnja do 2. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o humanitarnoj manifestaciji koja se svake godine odvija uoči Feste sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika.
“Nakon tradicionalnog grličanja u 19 sati, 26. siječnja održava se Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati. Na tom tradicionalnom humanitarnom koncertu uživat ćete u našim ponajboljim klapama – nastupit će Karaka, Kurenat, Staglin, Oštro, Cavtajke, Rikordo, Subrenum, FA Linđo te Kaše”, rekla je Mikulandra-Žanetić. Dodala je kako se udruga Festa Dubrovnik tom večeri pridružuje obilježavanju 450. godišnjice smrti našega najvećeg komediografa Marina Držića kroz dramsko čitanje Kazališne družine Kolarin te uz sudjelovanje Kvarteta Sorkočević.

Sljedeći dan, 27. siječnja, održat će se Du Rock Parada u noći muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. 28. siječnja na programu je Gala koncert: Četiri tenora i Dubrovački simfonijski orkestar uz koji će nastupiti Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco, Marko Škugor i Đani Stipaničev, a publika će uživati u glazbenoj poslastici klasičnih i popularnih pjesama. Dive Dijana Hilje, Ilijana Korać i Andrea Marić te gošća Jeanette Roeck iz Austrije, uz kvartet Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, nastupit će 29. siječnja u crkvi sv. Vlaha s početkom u 19 sati. 30. siječnja u 19 sati otvara se izložba Josipa Ivanovića “Mali sveti Vlaho”, a predstavit će se i projekt “Sv. Vlaho u dubrovačkoj likovnosti”, sve u Kazalištu Marina Držića. Radionice autohtonih jela i vina održat će se 1. i 2. veljače, a 2. veljače i Festa od vina.

Udruga Kršćanski društveni krugovi četvrtu godinu zaredom održava popularno-znanstvenu tribinu. Prva tema je bila Kršćanska demokracija, druga Kršćanski korijeni europske kulture,a treća Kršćani u javnom životu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine tema je Ekonomija spasenja, spas ekonomije.

Gosti su,uz utemeljitelje udruge, uvijek bili i eminentni stručnjaci na svojemu polju rada: rektor Sveučilišta u Rijeci dr. Predrag Šustar, teolog Goran Milić, dr. Teodora Shek Brnardić, europarlamentarac Davor Ivo Stier ( sadašnji ministar MVP), Poznati karikaturist Srećko Puntarić….

Ove godine gost – predavač bit će Franjo Bušić, direktor uspješnog poduzeća Croata. Skup će se održati 31. siječnja 2016.u 19.30 u Dvorani Ivana Pavla II. na Poljani P. Miličevića 4 u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik udruge Festa Dubrovnik Slobodan Vlašić rekao je kako sve završava Večerom od Kandelore, koja će se – ako ne u tradicionalnom obliku zbog pada proračuna – održati kao Večer od Kandelore s besplatnim koncertom klapa Kaše, koja slavi 10. obljetnicu, Subrenuma, koji slavi 25. obljetnicu, te Raguse, koja slavi 40. obljetnicu.
Cjelokupni prihod od Feste Dubrovnik ide za obnovu crkve sv. Vlaha u povijesnoj gradskoj jezgri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.