(FOTO) Na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Vukovaru 29.000 mladih

Foto: www.djos.hr

Deseti Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) održat će se u subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru, najavili su u ponedjeljak osječko-đakovački nadbiskup Đuro Hranić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, rekavši da će na susretu sudjelovati 29.000 mladih i gotovo čitav hrvatski episkopat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan, 29. travnja, mladi će biti smješteni u župama domaćinima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, gdje će imati priliku sudjelovati u prigodnom programu, dok će cijeli Vukovar biti poprište brojnih dvodnevnih programa Susreta. U nedjelju, 30. travnja, predviđen je posjet Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja, gdje će biti molitveni program, rekao je na konferenciji za novinare u Nadbiskupskom domu u Đakovu đakovačko-osječki nadbiskup Hranić.

Središnje euharistijsko slavlje bit će toga dana u 11,30 sati u dvorištu dvorca Eltz. Susret će biti zaključen koncertom duhovne glazbe.

Nadbiskup Hranić istaknuo je kako razumije nezadovoljstvo mladih i njihovo nemirenje s onim što je trulo, nezdravo, što nije ljudsko i što nije pošteno. “Moramo mladog čovjeka ohrabriti za izgradnju hrvatske domovine, nama treba ta mladost, ne smijemo dizati od njih ruke”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski gradonačelnik Penava zahvalio je Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji što zajedno imaju priliku realizirati10. Susret hrvatske katoličke mladeži.

“Ovo je vrlo značajan događaj za istok Hrvatske. Neizmjerna mi je čast što je za mjesto jubilarnog, desetog susreta, odabran grad Vukovar koji ima svoju veliku simboliku u nastanku moderne hrvatske države. Grad koji ima duboku emociju koju svi mi nosimo u sebi i stoga sam siguran da će sva ova silna mladež koja će se sliti u grad kroz svoju vjeru i pjesmu na nematerijalan način u značajnoj mjeri obogatiti grad Vukovar i donijeti pozitivnu atmosferu koja je i sada tamo, ali nikad je nije dovoljno”, rekao je Penava.

O Susretu su govorili i povjerenik za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Filip Perković te viši stručni suradnik i kontakt osoba za SHKM u Vukovaru Domagoj Jakumetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želja nam je da ovim susretom Vukovar zasja novim svjetlom, zaživi novim duhom, te da se poruka mira, ljubavi i nade uputi putem mladih iz Vukovara cijeloj Hrvatskoj”, rekao je Jakumetović.

Perković je poručio kako se cijelu godinu u komunikaciji s mladima na moderan način, najviše preko interneta, žele povezati dvije stvarnosti koje jesu u Vukovaru. “To je njegova povijest i ono što mladi predstavljaju, budućnost. To smo saželi u jednu riječ – nada”, naglasio je.

Na kraju konferencije povjerenik Perković darivao je nadbiskupu Hraniću i gradonačelniku Penavi majice koje će dobiti svi sudionici Susreta u Vukovaru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đakovačko-osječka nadbiskupija je prvi puta bila domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži 2002. u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.