(FOTO) Uskrsni ručak i susret biskupa Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje

Foto: Sisačka biskupija

Tradicionalni uskrsni ručak i susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje održan je u srijedu 12. travnja u prostorima Caritasa u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz biskupa, s korisnicima su se susreli i predsjednik Caritasa mons. Franjo Ćuk, potpredsjednik vlč. Božo Pinjuh, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić te predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, a na početku je sve okupljene pozdravila i zahvalila na dolasku ravnateljica Caritasa Kristina Radić.

Čestitajući okupljenim korisnicima i djelatnicima sisačkog Caritasa najveći kršćanski blagdan Uskrs, biskup Košić se posebno zahvalio svim donatorima te onima koji podupiru rad pučke kuhinje. Naime, Pučka kuhinja je s radom počela prije šest godina s oko 30 korisnika, a danas ih je više od 170.

Biskup je i zaželio korisnicima da im ovaj susret bude i ohrabrenje i znak da nisu sami. „Uskrs, a posebno Korizma, vrijeme je kada se sve naše crkvene ustanove posebno brinu za siromahe. Skupljaju darove, hranu, odjeću i sve ono što može pomoći, da bi onda prije Uskrsa to i podijelili i razveseli potrebite. Mi, kao Crkva, ne možemo zamijeniti socijalne ustanove, niti brigu ovog društva, a niti ćemo djelovanjem Caritasa ukinuti siromaštvo. To mi znamo, toga smo svjesni, ali možemo pružati neke geste i poruke koje kada bi slijedilo više ljudi, što znači i mislilo se malo više na druge, onda bi nam bilo bolje i u čitavom društvu“, poručio je biskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić istaknula je kako je svjesna da je potrebnih sve više, ali i kako joj je želja da se taj broj u skoroj budućnosti ipak smanji. “Svatko od nas može se naći u toj situaciji, ne znamo što donosi sutra, dakle dobro je znati da postoji mjesto koje pomaže našim sugrađanima. Mi u Sisačko-moslavačkoj županiji pomažemo Caritasovu kuhinju svojim donacijama i smatramo da je ovo mjesto koje može malo olakšati život ljudima koji su u potrebi“, poručila je.

Osim Pučke kuhinje, pomoć Caritasa Sisačke biskupije tijekom cijele godine koristi 2000 obitelji, kojima su proteklog tjedna podijeljeni uskrsni paketi hrane i higijenskih potrepština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.