(FOTO) Veličanstvena premijera mjuzikla “Mirakul” – o velikoj pobjedi Sinjana nad Osmanlijama

Foto: Narod.hr

Pred prepunom dvoranom KD Vatroslav Lisinski više od stotinu izvođača večeras je zajedno s publikom slavilo pobjedu Sinjana nad Osmanlijama. Istinita priča iz 1715. godine opisana je u “Mirakulu”, mjuziklu posvećenom 300. obljetnici velike pobjede, piše Vecernji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već i prije samog početka moglo se vidjeti da je premijera rasprodana. Naći parkirališno mjesto u blizini Lisinskog bilo je kao tražiti iglu u plastu sijena. A kad su uzvanici konačno stigli pred dvoranu, moralo se i čekati u redu za ulaz, na kojem su ih dočekivali sinjski alkari. Među publikom se našao i sam premijer Andrej Plenković, predstojnik njegovog ureda Davor Božinović, ministrica gospodarstva Martina Dalić, ministar državne imovine Goran Marić, general Davor Domazet-Lošo, pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, njegov zamjenik Tedi Lušetić, direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld… Bilo je tu i poduzetnika, glumaca, no pogledati priču koje ne bi bilo bez zagovora Čudotvorne Gospe Sinjske došli su i mnogi franjevci te časne sestre.

Bio je tamo i fra Mirko Marić, nekadašnji dugogodišnji gvardijan Svetišta Gospe Sinjske koji je zaslužan za sinopsis i povijesnu potkrijepljenost priče. Idejni začetnik mjuzikla je Dražen Žanko, a za pozornicu je priču prilagodio i dramaturški je obradio Ivan Ivica Krajač, skladatelj i kazališni redatelj, utemeljitelj kvarteta “4M”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.