Izložba i fotomonografija Davora Rostuhara “National Geographic – Hrvatska iz zraka”

Izložba fotografija Davora Rostuhara “National Geographic – Hrvatska iz zraka”, rezultat projekta Kluba za ekspedicionizam i kulturu, otvorena je sinoć u Domu Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar snimao je sedam godina tijekom sva četiri godišnja doba i sabrao kolekciju koja otkriva nove vrijednosti prirodne i kulturne baštine Hrvatske, rečeno je.

Predstavljena je i istoimena i fotomonografija s dvjesto fotografija, Kluba za ekspedicionizam i kulturu, a izišla je u dva zasebna izdanja- na hrvatskome i na engleskome jeziku.

Glavni urednik “National Geographica Hrvatska” Hrvoje Prćić istaknuo je da, bez lažne skromnosti, smatra da je to jedan od najvećih, ako ne i najveći fotografski projekt u Hrvatskoj. Trajao je više od sedam godina, koštao više od milijun kuna, dokumentirao hrvatske ljepote, krajobraze, vizure na dosad neviđen način, rekao je Prćić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba predstavlja fotografije Hrvatske iz zraka kroz multimedijalne projekcije od klasičnog otiska na papir velikog formata do multisenzorsih sadržaja.

Prije same izložbe, praćene komercijalnim sadržajima, demonstrirana je mala bespilotna letjelica na daljinsko upravljanje s kojom je autor dopunjavao snimanje iz helikoptera, sportskih zrakoplova i balona.

Izdanje fotomonografije “National Geographic – Croatia from above” bit će distribuirano diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon večerašnjeg otvorenja u Zagrebu, izložba će od početka srpnja do kraja rujna obići još sedam hrvatskih gradova – Dubrovnik, Split, Hvar, Zadar, Varaždin, Rijeku i Osijek.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.