Kardinal Bozanić primio nadbiskupa Chicaga hrvatskog podrijetla

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak 6. srpnja 2015. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu mons. Blasea Josepha Cupicha, nadbiskupa Chicaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup Cupich hrvatskog je podrijetla. Nadbiskupova baka Barbara Bahun rođena je u župi Vinica 1901. godine. Nakon Prvog svjetskog rata otišla je u SAD te u Nebraski zasnovala svoju obitelj.

Nadbiskup Cupich rođen je 19. ožujka 1949. godine. Za svećenika je zaređen 1975. godine. Od 1998. godine bio je biskup Rapid Cityja u Južnoj Dakoti, a od 2010. biskup Spokanea u državi Washington. Papa Franjo imenovao ga je nadbiskupom i metropolitom crkvene pokrajine Chicago 20. rujna 2014. godine.

Nadbiskupu Cupichu ovo nije prvi posjet Hrvatskoj. Prošle godine bio je u jednotjednom boravku u Hrvatskoj kao predstojnik Ureda Američke biskupske konferencije za pomoć Crkvi u Središnjoj i Istočnoj Europi, a s kardinalom Bozanićem susreo se 30. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.