Kotor: Izložba fotografija sa Krka ‘Vila Divyca u gradu vile Alkime’

„Vila Divyca u gradu vile Alkime” naziv je izložbe fotografija hrvatske autorice Ive Lulić koja je  otvorena u subotu u Pomorskom muzeju u Kotoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autorica se kotorskoj publici predstavila ciklusom od 39 fotografija nastalih na otoku Krku koje promoviraju bogatu povijesnu i kulturnu baštinu, temeljenu dijelom na pomorskom naslijeđu.

„Prije dvije godine započeli smo projekt „Krk-otok vila“, koji je nastao prema motivu legende o Zlatnom otoku, koja govori o plovidbi sedam brodova preko sedam mora koji će plovidbom stići do Zlatnog otoka na kojem živi vila  Divyca. Zahvaljujući autorici i njenim fotografijama i sami smo otkrili otok na kojem živimo “, kazala je ravnateljica Centra za kulturu Krk Maja Parentić.

Izložbu je otvorio konzul RH u Kotoru Hrvoje Vuković koji je istaknuo da je izložba plod uspješne međunarodne kulturne suradnje između dvije države i svjedoči o kulturnom i duhovnom jedinstvu i bogatstvu ovih prostora,  jer sadržajno povezuje gradove Krk i Kotor, kao i legende o Vili Divyca i kotorskoj Alkimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj projekt je realiziran i uz pomoć Zaklade Hrvatska kuća koja je osnovana kako bi promicala hrvatsku kulturu u inozemstvu te na taj način najbolje spaja diplomaciju i kulturu, kazao je Vuković.

Otvaranje izložbe popraćeno je nastupom klape Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj“.

Izložbu su organizirali Centra za kulturu grada Krka i Pomorskog muzeja Crne Gore. Ova dva grada povezuje povezuje događaj bitke kod Lepanta u kojoj su sudjelovale krčka i kotorska ratna galija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.