Krešimir Dolenčić podnio ostavku na mjesto intendanta Dubrovačkih ljetnih igara

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić potvrdila je danas da će Vijeće Dubrovačkih ljetnih igara prihvatiti razrješenje intendanta Krešimira Dolenčića, koji je zbog osobnog nezadovoljstva zatražio da ga se razriješi dužnosti prije isteka mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Zlatar Violić kazala je da su ona i Dolenčić već od ljeta više puta razgovarali “o njegovu osobnom nezadovoljstvu s time što je napravljeno u Gradu Dubrovniku, s činjenicom da zapravo nije uspio realizirati svoje planove zato što je, ne samo u Dubrovniku, nego i u Splitu, zapravo riječ o unutarnjem sukobu između rastućeg turizma i kulture, koja se, u onom obliku kojem postoji, zapravo potiskuje ili čak izbacuje iz samoga Staroga grada”.

“To je postao već i fizički problem. Iz tih razloga me Dolenčić obavijestio da neće nastaviti raditi, jer je svoje ideje i energiju uložio na način da nije zadovoljan s rezultatom i da ne vidi razvoj”, rekla je ministrica novinarima na Danima elektroničkih medija u Opatiji,

Navela je da bi njegovo razrješenje bilo logično s 15. prosincem, kada je imenovan, ali da će, zbog potrebe kontinuiteta programa i zbog toga što je krajnji čas da se dogovaraju novi poslovi, sljedećeg tjedna biti održana izvanredna sjednica Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se odluka Vijeća čeka do ponedjeljka, ministrica je Dolenčićev zahtjev da ga se razriješi dužnosti intendanta prije isteka mandata već prihvatila.

Dolenčić je Hini potvrdio da je zbog osobnog nezadovoljstva i nemogućnosti ostvarivanja svojih planova podnio ostavku na mjesto intendanta Dubrovačkih ljetnih igara.

“Podnio sam ostavku jer nisam više mogao podržavati sustav u koji ne vjerujem, ali i iz nekih drugih profesionalnih, pa i osobnih i zdravstvenih razloga”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako ne bi želio govoriti konkretnije prije sjednice Vijeća za kazalište Ministarstva kulture u ponedjeljak. “Imam s ministarstvom ‘džentlmenski’ dogovor da dok ne prođe Vijeće ne govorim detaljnije o razlozima”, istaknuo je.

Ministrica kulture 21. listopada donijela je i Odluku o imenovanju vršitelja dužnosti intendanta festivala Dubrovačke ljetne igre kojom se s danom 21. listopada za vršitelja dužnosti intendanta imenuje Mladen Tarbuk.

Na upit o novim imenima, Zlatar Violić je kazala da će “sva imena biti ona koja su već poznata”, te kako samo može reći da će “gospodin Tarbuk ostati kao kontinuitet, ali da će se ekipa nadopuniti s još dvoje članova”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.