Milićev film “Broj 55” uvršten na Raindance festival

Film Kristijana Milića “Broj 55” uvršten je u program Raindance festivala, najvećega europskog festivala nezavisnog filma, koji će se održati u Londonu od 24. rujna do 5. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratna drama Kristijana Milića, koja govori o istinitom događaju iz Domovinskog rata, snimljena je u produkciji HRT-a, a u Londonu će biti prikazana 1. listopada, izvijestio je HRT.

“Za one koji nisu upoznati s hrvatskim Domovinskim ratom i njegovim značenjem, film ‘Broj 55’ u prvoj je trećini prilično neutralan, no nakon toga ne ostavlja sumnju s kim treba suosjećati i na čiju se stranu treba svrstati”, ističe se u prikazu filma na internetskoj stranici festivala.

“Riječ je o ratnom spektaklu s integritetom, punom prizora borbi dovoljno uznemirujućih i bez pomoći glazbe ili bučnih specijalnih efekta. Ova priča o tragediji koja se dogodila prije 23 godine već je s pravom Miliću donijela naslov najboljega redatelja na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu”, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U filmu o skupini hrvatskih branitelja koji su u rujnu 1991. stradali u zasjedi u selu Kusonje kod Pakraca, glume Goran Bogdan, Marko Cindrić, Alan Katić, Darko Milas, Jan Kerekeš i drugi.

Na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu film je osvojio Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, za najbolju režiju, scenarij, masku, specijalne efekte, kostimografiju, scenografiju i montažu.

Film je najboljim proglašen i na završenom 8. Vukovar film festivalu, na kojemu je dobio i nagradu za najbolju režiju te posebnu nagradu za cijelu glumačku ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.