Na promociji knjige o Feral Tribunu: Stipe Mesić, Budimir Lončar, Drago Hedl, Čedo Prodanović, Tomislav Jakić

Knjiga Borisa Pavelića “Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune”, drugo dopunjeno izdanje u izdanju naklade Adamić, predstavljena je u četvrtak u Novinarskom domu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Pavelić, inače novinar Novog lista izjavio je kako su Feral Tribune bile najhrabrije novine od osamostaljenja Hrvatske te da o njima danas vlada potpuna medijska i institucionalna šutnja što je sramotno i mora se promijeniti. To je i bio moj glavni motiv pisanja knjige koja je posvećena svima onima koji su čitali Feral i koji su ga voljeli, ali i onima koji ga nisu voljeli, a možda najviše onima koji ga nisu poznavali, naglasio je Pavelić.
Predstavljena knjiga 'Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune'
Jedan od istaknutih novinara Ferala Viktor Ivančić govorio je o suradnji s francuskim satiričkim listom Charlie Hebdo čiji su novinari stradali u siječnju nakon terorističkog napada, rekavši kako su u tom listu objavljivali uglavnom karikature, a jedina fotografija koju su objavili bila je upravo naslovnica Ferala.
Predstavljena knjiga 'Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune'
Feral Tribune postao je poznat po oštrom kritiziranju i ismijavanju prvog hrvatskog predsjendika Franje Tuđmana. Zgražanje velikog dijela javnosti izazvala je jedna od njihovih naslovnica kojom su se rugali činjenici da je predsjedniku Tuđmanu zbog kemoterapije otpala kosa. Feral Tribune je bio financiran sredstvima Sorosevog Otvorenog društva.

Na promociji su uz Borisa Dežulovića, Predraga Lucića, Viktora Ivančića bili i Stjepan Mesić, Budimir Lončar, Slavko Goldstein, Tomislav Jakić, Čedo Prodanović, Ante Nobilo, Drago Hedl, Jadranka Sloković-Glumac, Vedrana Rudan, Bojan Glavašević, Nataša Škaričić i mnogi drugi obožavatelji Feral Tribunea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.