Nadbiskup Barišić u Sinju: Da su bila dva Adama i dvije Eve, ne bi nas bilo, bila bi dva groba i kraj života

U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske na svečanom misnom slavlju na blagdan Velike Gospe danas se okupilo 30-tak tisuća vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procesiju i koncelebrirano misno slavlje predvodio je splitsko makarski nadbiskup Marin Barišić, koji je u propovjedi pozvao na zaštitu braka i obitelji.

“Ako nema univerzalnih vrednota, već od vremena do vremena tko dođe na vlast odlučuje po svom ideološkom opredjeljenju što je dobro, istinito i pravedno. Kuda idemo? Gdje ćemo završiti, ako se zakon temelji na moći, a ne na istini”, upitao je nadbiskup Barišić.

Upozorio je da je Hrvatska izložena gospodarskoj, ali i moralnoj krizi te naglasio kako bi “nas poplava koja ugrožava moralne i duhovne vrijednosti trebala ujediniti i solidarizirati poput nedavne prirodne nepogode”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne možemo biti i ostati pasivni promatrači porasta vodostaja, rastakanja i probijanja obrambenih nasipa života, braka i obitelji” upozorio je Barišić. “Doista, kad se radi o životu, zaštiti i dostojanstvu osobe, obrani i promociji temelja života, to jest braka i obitelji, svi bismo, bez obzira na vjeru i svjetonazor, trebali biti na strani života. Nevjernik bi bio samo onaj koji ugrožava i čini da život bankrotira”, zaključio je.

„Za nas vjernike vrijedi ona Kristova: ‘Istina će vas osloboditi’. Bez obzira na sve autoritete koji se kite znanstvenošću do kulta ličnosti, istina je da muško i žensko rađaju novi život. Da su bila dva Adama i dvije Eve, ne bi nas bilo, bila bi dva groba i kraj života, a zemaljski vrt postao bi šikara i prostor zmija. Jasno, svaki čovjek ima svoje neotuđivo dostojanstvo, vrijedan je poštovanja i pravne zaštite ali ne degradirajmo svetinju prirode i njezina Stvoritelja”. U nastavku homilije poručio je da je budućnost hrvatskoga društva, što mnogi predviđaju, jest zdrava, prirodna hrana, a još važnije prirodno zdravi brak i obitelj.

„Dragi bračni drugovi i zaručnici, vaše dijete je i vama i društvu znak budućnosti i nade. Vi ste branitelji života u našim gradovima i na našem teritoriju. Svetinju svoga braka potrebno je hraniti pažnjom, uvažavanjem, međusobnim razgovorom, a osobito molitvom, razgovorom s Bogom, izvorom ljubavi. Bez molitve čovjek je osamljen, nemoćan, udaljen. Molitva nas otvara, povezuje, ohrabruje, stvara zajedništvo, blizinu, pripadnost”, prenijela je ika.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.