Nightfever u Sesvetama: Pastoralni centar bio je premali da bi primio sve mlade koji su čeznuli za mirom i molitvom

Foto: FB, Župa Svih Svetih Sesvete

Četvrtu godinu zaredom mladi župe Svih Svetih iz Sesveta organizirali su Nightfever – večer otvorenih vrata crkve u kojoj se mladi mogu susresti s Isusom na drugačiji način. Ove godine Nightfever se održao sinoć u pastoralnom centru u Sesvetama. Program je započeo svetom misom u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misu je predvodio pater Ivan Mandurić, a nakon mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim koje je bilo izloženo kroz čitavu večer. Program je upotpunilo i svjedočanstvo velečasnog Marijana Štingla. Za glazbeni dio pobrinuo se pjevač Alan Hržica iz molitvene zajednice Srce Isusovo i zbor mladih Aeternitas iz Sesveta.

“Bilo je prekrasno. Prema mojoj procjeni bilo je preko 2000 ljudi što je mnogo više nego prijašnjih godina – vidljivo raste broj mladih koji dolaze u crkvu. Bilo je lijepo, pater Ike imao je snažnu propovjed, nakon čega je uslijedilo slavljenje. Cijela crkva je pjevala”, rekao je za naš portal pjevač Alan Hržica koji je sinoć sudjelovao na Nightfeveru u Sesvetama.

“Sinoć je bilo mnogo dotaknutih srca. Organizacija je bila odlična. Posebno bih tu istaknuo župnika Marija i kapelana Ivana koji su stvarno to predivno organizirali. Smatram da je šteta što je Nightfever jednom godišnje”, rekao je Alan dodavši kako je očigledno da je potreba među mladima za takvim događanjima velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovakva događanja su jako važna jer mladima se nastoji približiti kako najbolje da dočekaju blagdan Svih svetih te kako se ponašati tih dana. Približavamo se autentičnoj ideji kako bi trebalo to izgledati u ozračju mira i molitve, sjetiti se naših najdražih, bez nekakvih razuzdanih zabava po gradu – to je suprotno onome što bi taj dan trebao značiti svakom kršćaninu”, rekao je Hržica dodavši: “Sinoć doslovno igla nije mogla stati u crkvu koliko je mladih bilo. Vidljiv je interes i potraga mladih za istinom i za Bogom”.

Tomislav Vukelić, inženjer prometa iz Sesveta, također je sinoć sudjelovao na Nightfeveru istaknuvši kako je bilo predivno te kako je bilo mnogo mladih.

“Bilo je svečano – osjetio se jedan mir. Bio je prepun pastoralni centar u Sesvetama”, rekao je Vukelić dodavši kako je sve bilo ispunjeno emocijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidio sam zadovoljna lica mladih nakon što je slavlje završilo – po očima smo to mogli zaključiti”, rekao je dodavši kako ove godine vidljiv porast mladih kojih je došlo od prošle godine.

„Nightfever“ je projekt međunarodnoga karaktera pokrenut 2005. godine u Kölnu u Njemačkoj, nakon Svjetskog dana mladih. Osmišljen kao večer otvorenih vrata crkve želi ljudima, koji se tu večer zateknu u gradu, omogućiti trenutke molitve i meditacije. Specifičnost „Nightfevera“ je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.