Otvaranje Jubileja milosrđa u Zagrebačkoj nadbiskupiji na treću nedjelju došašća

Otvaranjem Svetih vrata, Vrata milosrđa na bazilici sv. Petra u Vatikanu, koja će na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2015. godine otvoriti Sveti Otac papa Franjo, započet će Sveta godina milosrđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Treću nedjelju došašća, 13. prosinca, Vrata milosrđa će, po Papinoj želji, biti otvorena u partikularnim Crkvama posebnim obredom i slavljima u katedralama diljem svijeta. Te će nedjelje i u zagrebačkoj prvostolnici biti otvoren Jubilej milosrđa, euharistijskim slavljem koje će u 10 sati u zajedništvu s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima Zagrebačke nadbiskupije predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Slavlje će započeti postajnom liturgijom u vanjskom atriju Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa nakon čega će se procesija uputiti prema ulazu u katedralu, gdje će biti sam obred otvaranja Vrata, te euharistijsko slavlje.

Kardinal Bozanić odredio jubilejske crkve u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nadolazećoj Svetoj godini milosrđa, koju će na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2015. godine otvoriti Sveti Otac papa Franjo, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić odredio je da će, uz zagrebačku prvostolnicu, posebno jubilejsko značenje imati još tri crkve u našoj Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Riječ je o Nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, te župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću, te svakoj župnoj crkvi u Zagrebačkoj nadbiskupiji na dan proslave zaštitnika župe.

U tim će crkvama početak Jubileja biti proslavljen na Četvrtu nedjelju došašća, 20. prosinca 2015. godine, a slavlja će predvoditi pomoćni biskupi i to prema sljedećem rasporedu: mons. Valentin Pozaić u Mariji Bistrici; mons. Ivan Šaško u Karlovcu te mons. Mijo Gorski u Krašiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.