Počinje 20. Zadarsko kazališno ljeto

Jubilarno 20. Zadarsko kazališno ljeto počinje večeras u dvorištu Providurove palače premijerom predstave “Bepo i Marijeta”, u produkciji HNK Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zadarskim kazališnim daskama po prvi put će zaživjeti Bepo i Marijeta, likovi kreirani prema popularnima Roku i Cicibeli, autora Miljenka Smoje, ovoga puta u režiji Nine Kleflin i adaptaciji zadarskog ansambla. Bepa i Marijetu igrat će zadarski glumci Jasna Ančić i Zlatko Košta. Redateljica Nina Kleflin ističe kako ovo nije priča o ljudima s ruba društva, niti o siromasima. “To je priča o ljudima koji su bogati u onome u čemu smo mi danas osiromašili. Priča je to o ljubavi, poštenju i povjerenju”, rekla je Kleflin. Za sve one koji ne stignu pogledati premijeru, repriza je na programu odmah sutradan, u utorak 1. srpnja.

U programu 20. Kazališnog ljeta, čija događanja će se odvijati u dvorištu Providurove palače, ove godine je 13 kazališnih i glazbenih događanja. Među njima su već viđena ostvarenja kao što su “Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica”, “Stilske vježbe”, plesna predstava “Kako je Potjeh tražio istinu” te lutkarska izvedba “Michelangelo Buonarroti”.

Ove godine pripremljeno je i nekoliko inozemnih gostovanja. Po prvi put u Zadru gostovat će slovensko Gledališče Koper s predstavom “Parole”, a drugo inozemno gostovanje je talijanska dramska trupa Teatro dei Pazzi iz Venecije koja će pokazati “Amore a Venezia”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni dio “Ljeta” otvara prvi hrvatski nastup atraktivne izraelske pjevačice Noe. Flamenco će izvoditi Black Market, a koncert će održati i svjetska blues legenda Brian Auger’s Oblivion Express.

Zadarsko kazališno ljeto završava 1. kolovoza koncertom “My Latin Heart” Ricarda Luque-a i Danielea di Bonaventure iz Italije.

Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar, Zadarsko kazališno ljeto ocjenjuje vrlo sadržajnim unatoč tome što je program organiziran s ograničenim financijskim sredstvima. Grad Zadar sudjelovao je s uobičajenih 300.000 kuna, a Ministarstvo kulture je doznačilo 20.000 kuna te dodatnih 45.000 kuna za produkciju predstave “Bepo i Marijeta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.