(VIDEO) Pogledajte kako je u Međugorju dočekan Papin posebni izaslanik!

Foto: Przemysław Jahr, commons.wikimedia.org

Papin izaslanik msgr. Henryk Hoser danas oko 15 sati stigao je u Međugorje, javlja medjugorje-info.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred župnog ureda dočekali su ga mnogobrojni mještani, hodočasnici te župnik župe Međugorje fra Marinko Šakota i ostali svećenici koji djeluju u župi Međugorje.

Nakon što se msgr. Henryk Hoser pozdravio sa svećenicima koji djeluju u župi Međugorje uputio se u crkvu sv. Jakova gdje se zadržao nekoliko minuta u molitvi. Nakon toga je pozdravio i blagoslovio sve prisutne te se uputio u župni ured.

Hoser je stigao zajedno s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja blažene Djevice Marije fra Miljenkom Štekom, a dočekao ih je župnik fra Marinko Šakota, brojni svećenici i časne sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljskog nadbiskupa Hosera pljeskom je pozdravilo više stotina župljana Međugorja i hodočasnika koji su se tamo zatekli.

Prije dolaska u Međugorje, nadbiskup Hoser je na radnom ručku u Mostaru razgovarao s mostarsko-duvanjskim biskupom Ratkom Perićem.

Kako je njegov doček izgledao, možete pogledati na videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak mons. Henryka Hosera u Međugorje

Posted by medjugorje-info.com on 29. ožujka 2017

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nadbiskup Hoser trebao bi do ljeta predložiti način pastoralne skrbi za hodočasnike u Međugorju.

U nedavnoj izjavi, koju je prenio i Radio Vatikan na hrvatskome jeziku, poljski nadbiskup naveo je kako je njegova uloga “pozorno ispitati mjesno pastoralno stanje, naročito potrebe hodočasnika”.

“Trebao bih predložiti možebitne pastoralne inicijative za budućnost“, kazao je poljski nadbiskup, dodajući kako će njegovo poslanje imati isključivo pastoralno obilježje.

Upitan o međugorskom fenomenu, nadbiskup Hoser je istaknuo da “nije prvi put da Crkvi treba vremena u donošenju odluke”.
„Ako je marijanska pobožnost procvala u Međugorju, ako toliko mnoštvo ide tamo, onda je to mjesto gdje će se štovanje nastaviti, budući da se našu Gospu može štovati bilo gdje, posebno na onim mjestima gdje je to štovanje plodno“, istaknuo je Papin posebni izaslanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međugorje godišnje posjeti između 2 i 2,5 milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta te se ubraja među najveća katolička hodočasnička mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.