Predstavljanje knjige Romana Leljaka – Sam protiv njih

Foto: Narod.hr

U organizaciji Hrvatskog kluba 21. listopada 2016. u Zagrebu, Dvorana Vijenac, Kaptol 29a s početkom u 19,00 sati bit će predstavljena nova knjiga Romana Leljaka „SAM PROTIV NJIH“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjigu će predstaviti povjesničar, znanstveni savjetnik dr. sc. Josip Jurčević i autor knjige, slovenski publicist Roman Leljak.

Knjigu „SAM PROTIV NJIH“ možete na predstavljanju nabaviti po vrlo povoljnoj cijeni.

Slovenski publicist i istražitelj arhiva UDB-e iz Slovenije, Roman Leljak rođen je u Đurmancu (kod Krapine) 21. kolovoza 1964. godine. Osnovnu školu završio je u Šentjuru, srednju vojnu školu u Sarajevu i Beogradu, a zatim odlazi u Pančevo na posebnu obuku o vojnoj sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznavši za strašne zločine koje je ta vojska počinila u ratu i poraću Leljak napušta vojsku i započinje svoj istraživački rad kojim razobličava djelatnost bivše jugoslavenske službe državne sigurnosti.

Posvetio se i izuzetno značajnom humanom istraživačkom radu na brojnim iskopima gdje su skončale na tisuće nedužnih ljudi nakon Drugog svjetskog rata.

Otkrio je primjerice i mračnu i vrlo strogo čuvanu tajnu Hude Jame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga „SAM PROTIV NJIH“ čita se u jednom dahu jer obiluje nizom zanimljivih priča i podataka o tome što doživljava autor pri rasvjetljavanju rada UDB-e i stravičnih jugokomunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata.

Na temelju višegodišnjih istraživačkih radova nastale su i druge njegove knjige:

Radiorelejne zveze (udžbenik za veziste JNA), Teharske žive rane, Teharje, Trilogija Vetrinje-Teharje-Rog, Cerkev umira v petek 13., KNOJ 1944-1945 (partizanska likvidacijska divizija), Dirigent s pištolo, Črne bukve Gornje Radgone 1945-1950, Odgovorni za poboje na Celjskem 1945., Mit o OF in KPS, Zločini slovenskega Kajna 1 i 2 dio, Huda jama – strogo čuvana tajna, UDBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sada je objavljena knjiga o propisima, metodama i sredstvima rada Udbe i KOS-a ‘Propisi o metodama i sredstvima rada Udbe i KOS-a: 1944.-1990.’. Ovaj tjedan mi izlazi iz tiska knjiga ‘Sam protiv njih – metodologija rada tajnih službi’. Knjiga o mom radu sa Službom državne sigurnosti iz 1990. godine nadalje”, rekao je u razgovoru za Narod.hr Roman Leljak krajem rujna govoreći o svojim istraživanjima i planovima.

“Dalje planiram napisati posebnu knjigu o svih 260 stratišta na kojima su pokopani Hrvati u Sloveniji.

U njoj bi bilo obuhvaćeno svih tih 260 stratišta, svako posebno opisano s približnim brojem žrtava, gdje, kako i na koji način. Imam u planu i to ću napraviti, nadam se, do proljeća sljedeće godine.

Imam više planova, ali vrlo je teško, jer za ovakve knjige nema subvencija ni u Sloveniji ni u Hrvatskoj, pa sve ovisi o mojim mogućnostima koliko mogu raditi. Takva knjiga o kojoj govorim zahtijeva mnogo troškova, jer moram svako to stratište osobno obići, porazgovarati s ljudima, proučiti materijal na različitim arhivima, gradskim arhivima tražiti dokumente, slike iz tih područja, da slika ima neku svoju težinu, kao što ima i knjiga ‘Huda jama’”, opisao je Leljak knjigu po kojoj je snimljen i dokumentarni film Huda jama – strogo čuvana tajna, čija će se premijera održati krajem listopada u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.