Predstavljena knjiga ‘Problem boli’ C. S. Lewisa, autora ‘Kronika iz Narnije’

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 26. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Clivea Staplesa Lewisa “Problem boli”, a predstavili su je mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila knjigu “Problem boli” iz pera C. S. Lewisa koji je stekao svjetsku slavu svojom serijom dječjih knjiga “Kronike iz Narnije”, a poznat je i po svojim knjigama “Kršćanstvo nije iluzija”, “Četiri ljubavi” i “Pisma starijeg đavla mlađem”.

U knjizi “Problem boli” on iznosi pronicava i duboka promišljanja o univerzalnom ljudskom pitanju: “Ako je Bog dobar i svemoguć, zašto onda dopušta da njegova stvorenja pate i podnose bol?” Tako se u ovom svojem značajnom djelu Lewis hvata u koštac s ovim sveopćim pitanjem koje muči svako ljudsko biće jer neovisno o svojim uvjerenjima prije ili poslije svatko se suoči s patnjom, bilo svojom, bilo svojih bližnjih.

Iznoseći razmišljanja proistekla iz vlastitoga bogata iskustva Lewis nastoji dati odgovor na jedno od najvažnijih filozofsko-teoloških pitanja: “Zašto bol i patnja? Zašto to Bog dopušta?” Lewis tako propituje pitanja Božje svemoći i dobrote u kontekstu zla u svijetu, fenomen ljudske nesavršenosti i zloće, problem boli kao one koja pogađa sve stvoreno itd. S dubokom senzibilnošću, pronicavošću i suosjećanjem Lewis daje odgovore na ova ključna pitanja i s čitateljima dijeli svoju nadu i mudrost kako bi pomogao izliječiti svijet koji gladuje za istinskim razumijevanjem ljudske naravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je knjiga namijenjena svima koji su se sreli s boli i patnjom u svom životu i životu svojih bližnjih, a bit će nadahnjujuća i za sve koji traže mir u ovomu nemirnom i nepredvidljivom svijetu koji se neprestano mijenja i u kojemu nema sigurnosti koja bi nas sačuvala od boli i patnje.

Clive Staples Lewis (Belfast, 1898. – Oxford, 1963.) jedan je od najuspješnijih literarnih navjestitelja kršćanstva 20. st. Na Sveučilištu u Oxfordu doktorirao je iz klasične filologije i filozofije, a na istomu je sveučilištu ostvario i izvanrednu akademsku karijeru. Kao oxfordski sveučilišni profesor i pisac svojim djelovanjem na predavanjima, spisima i radijskim emisijama te svojom dubinom, radikalnošću i duhovitim stilom osvojio je mnoge simpatije i sljedbenike.

Napisao je više djela s religioznom tematikom, a u izdanju Verbuma objavljena su njegova “Pisma starijega đavla mlađemu”, “Kršćanstvo nije iluzija”, “Velika rastava” i “Četiri ljubavi”. Petnaest posljednjih godina života pisao je uglavnom za djecu. Tako je nastao svjetski poznati niz knjiga “Kronike iz Narnije”. Napisao je i nekoliko znanstveno-fantastičnih romana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.