Predstavljena sabrana djela mons. Marina Srakića

Sabrana djela đakovačko-osječkog nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića predstavljena su večeras u Zagrebu u organizaciji Hrvatske biskupske konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvorani “Vijenac” na zagrebačkom Kaptolu okupili su se crkveni visokodostojnici, predstavnici vlasti, uključujući predsjednika Sabora Josipa Leku, te brojni dionici vjerskog, intelektualnog i kulturnog života Hrvatske.

Sabrana djela Marina Srakića u izdanju Glasa Slavonije obuhvaćaju 12 svezaka od kojih, kako je kazao urednik izdanja mons. Vladimir Dugalić, prvi sadrži radove iz povijesti nadbiskupije, naredna četiri znanstvene radove iz moralne teologije, te ostali radove iz područja Srakićeva pastoralnog djelovanja.

“Na tom izdavačkom pothvatu pet je godina radilo više desetaka ljudi. U početku smo smatrali da će biti ukupno četiri knjige, ali ih je ispalo 12 s više od devet tisuća knjižnih stranica”, kazao je mons. Dugalić i dodao da je ta građa mons. Srakića u njegovih 30 godina znanstvenog i 50 godina pastoralnog rada izniman doprinos crkvenoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Matice Hrvatske akademik Stjepan Damjanović kazao da je te knjige pisao svećenik, profesor i biskup u različitim vremenima, da su njihov izraz dubok, jasan i trajne vrijednosti, te da se opiru uobičajenim klasifikacijama. “Crkveni povjesničari bit će zahvalni nadbiskupu Srakiću”, zaključio je akademik Damjanović.

Nazočne su pozdravili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.