Promovirana fotomonografija Hrvatski vjerski objekti u Boki kotorskoj

Fotomonografija Hrvatski vjerski objekti u Boki kotorskoj, autora Frana Ercegovića promovirana je u četvrtak u crkvi Sv. Ane u Kamenarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotomografijom na 170 strana obuhvaćeni su hrvatski vjerski objekti na teritoriju Boke kotorske, a autor fotografija je Milan Dobrilović.

„Vjerska kultura jednog naroda ovom monografijom dobija na vizualnoj interpretaciji vrijednosti kroz originalni pristup prikaza crkava, zvonika, oltara, detalja, lokacija, pa i onih srušenih, zapuštenih, zaboravljenih do kojih se jedva moglo doći na teritiriji Boke kotorske”, piše u monografiji.

“Fotomonografija Hrvatski vjerski objekti u Boki Kotorskoj, nedostajala je u kulturno povijesnom nasljeđu Hrvata, kao svetionik koji upućuje, upozorava, osvjetljava jedan identitet kroz stoljeća, a mi svi smo danas bogatiji za jedan novi vizualni doživljaj, dijalog kroz vrijeme i sadašnjost o nama samima“, kazao je predstavljajući monografiju novinar i poblicist Miro Marušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ove fotografije nemaju nikakvu vezi sa komercijalizacijom, one ne žele ništa prodati, želja je bila na jednom mjestu slikovno objediniti objekte Katoličke crkve na područiju Boke kotorske“, istaknuo je svećenik lokalne župe don Robert Tonsati.

O monografiji, od ideje do realizacije govorili su autor Frano Ercegović i fotograf Milan Dobrilović.

Nakladnik izanja je NVO Zaliv hrvatskih svetaca iz Kamenara, tiskano je 500 primjeraka i svi su besplatno podijeljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je realiziran sredstvima Fonda za ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.