Prvi susret mladih grada Splita u ovoj akademskoj godini – Tema: A di ćeš?

Foto: Narod.hr

Hrvatsko nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira PRVI susret mladih u ovoj kalendarskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema ovog susreta je “A di ćeš?”, a gost je predavač prof. dr. sc. Ivica Veža (FESB Split). Susret će se održati 19. listopada 2016. s početkom u 20,30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Glazbeni sastav mladih “David” iz Dugog Rata će svojim pjevanjem uveličati susret. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Ostati ili otići iz Hrvatske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dame i gospodo, nova sezona Hrvatskog Nadzemlja počinje! I dok se životinje spremaju za zimski san, mi se pak budimo i spremamo pregršt novih aseva iz rukava i akuži iz nogavica. Dosta nam je sjedenja i vršenja fotosinteze, zasukli smo rukave i pripremili nove zanimljive teme i susrete. A prva tema motivacijskog oblika s kojom počinjemo sedmu godinu djelovanja nosi naslov: A DI ĆEŠ?

Pitanje ne očekuje standardni odgovor kad se sretneš s nekim iznenadno na ulici pa ti ovaj odgovori: a e’o, iden na ka’u! Ne, odgovor je dublji. Nije ni ono kad izlaziš vanka pa ti mater, cura ili žena-majka-kraljica postavi isto pitanje (trik pitanje!) na koje ti se odsijeku noge. Ne, pitanje je šire. Pitanje se tiče budućnosti mladih koje pogađa izravno u živac – ostati ili otići iz Hrvatske?

Još se sićan onih riči šta mi uvik priča ćaća: nemoj sine nikud ići! Ali trbuhom za kruhom danas mladi ipak odlaze. Odlaze iz lijepe naše, u razne zemlje sreću traže. Čeka li nas sve takva budućnost ili pak nešto postoji i ovdje? Vrijedi li ostati i boriti se? Ima li budućnosti u Hrvatskoj i kako do nje doći? Mi ne znamo, ali smo došli do čovjeka koji će dati odgovore na ta pitanja. Riječ je o dr. sc. Ivici Veži, profesoru na FESB-u u Splitu. Nema di nije bija! Ozbiljno! Pazi ovo: Bio na institutu u Stuttgartu, Aachenu, Berlinu, Mariboru, Brnu, Bukureštu, Košicama, Japanu, Brazilu, itd. Prošao je gotovo cijeli svijet, dobijao ponude koje se ne odbijaju, ali se ipak vratio u Hrvatsku. Stoga je prava osoba koja za ovaj susret ima štošta za ponuditi na teoretskom i iskustvenom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prvi glazbeno-instrumentalni sastav u novoj sezoni je VIS David iz Dugog Rata koji će svojim nastupom obogatiti susret. Ostale stvari pokrivaju Nadzemljaši s pripremljenim skečevima i filmovima te organizacijom kojom uglavnom uvijek preživi cijeli susret.

U suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije,

vaše Hrvatsko Nadzemlje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.