Renesansni festival na koprivničkim bedemima okupio brojne europske vitezove

Foto: Fah

Kostimiranom povorkom od središnjeg koprivničkog trga do gradskih bedema, počeo je ovogodišnji, 11. renesansni festival, u kojemu sudjeluju viteške skupine iz deset zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu manifestacije, predstavit će se mnogobrojne viteške skupine koje dolaze iz Italije, Slovenije, Slovačke, Češke, Poljske, Njemačke, Austrije, Mađarske, BIH i Hrvatske.

Kako je novinarima rekao obnašatelj dužnosti gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić, ta je manifestacija na svojim počecima izgledala kao “dobra zafrkancija” kojom se želio popuniti ljetni program.

“Danas je Renesansni festival top turistička manifestacija. Samo da spomenem, etiketu superbranda, uz Podravkine proizvode, u Koprivnici od ove godine nosi i ovaj festival”, rekao je Jakšić i podsjetio da je prošle godine za trajanja manifestacije koprivničke bedeme obišlo 50-ak tisuća gostiju. On se nada da će, zbog brojnih nastupa stranih i domaćih skupina te spektakularnih borbi vitezova ove godine bedemi biti još posjećeniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu pažnju svake godine, pa tako i ove, plijeni kulinarski dio manifestacije. Tako se danas, gotovo do večernjih sati, održava natjecanje za naslov Renesansnog kraljevskog kuhara, a u nadmetanju sudjeluju profesionalni kuhari. Tijekom sutrašnjeg dana, plemanitašku kuharsku kuhaču, kako kažu organizatori, mogu osvojiti kuhari amateri. Oni će svoje znanje iz kulinarstva pokazati prilikom spravljanja gulaša od divljači.

Organizatori ističu i da je Renesansni festival prva manifestacija bez plastike, jela i pića poslužuju se u drvenim i keramičkim posudama.

Glazba iz doba renesanse širi se koprivničkim bedemima, a izvode je kostimirani glazbenici. Svirat će do mraka, a onda će se čuti samo topovski udari i zveket oružja jer je večer i noć rezervirana za uprizorenje opsade grada, koja iz godine u godinu oduševljava turiste. Direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan najavio je da će tako biti u subotu i nedjelju navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.