Sarah Brightman 21. prosinca gostuje u Hrvatskoj

Foto: Fah

Slavna britanska sopranistica Sarah Brightman gostovat će 21. prosinca u zagrebačkoj Areni u sklopu turneje Royal Christmas Gala, priopćeno je iz Priredba Studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom turneje ova međunarodna umjetnica održat će svečane koncerte obogaćene raskošnim svjetlosnim efektima na kojima će nastupiti solo, u duetu i u suradnji s drugim izvođačima, ističe se u najavi koncerta.

Brightman će u pratnji velikog orkestra izvoditi širok glazbeni spektar tradicionalnih božićnih pjesama i svojih najvećih hitova poput svevremenskog “Time to Say Goodbye” koji je izvodila s Andreom Bocellijem.

Glazbeni opus Sare Brightman i njezin raspon glasa, koji prelazi tri oktave, “nemoguće je definirati u okvirima nekog određenog glazbenog žanra, te on predstavlja jedinstvenu i nadahnjujuću sintezu raznih utjecaja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin glas, dodaje se u priopćenju, već 30 godina odzvanja kazalištima, arenama i stadionima i očarava milijune obožavatelja diljem svijeta, a tome u prilog govore i brojke – više od 32 milijuna prodanih albuma diljem svijeta te preko 180 dodijeljenih zlatnih/platinastih nagrada.

Rođena u Berkhamstedu u Engleskoj, karijeru je počela kao članica plesne trupe Hot Gossip, a osamdesetih je ostvarila zapažene uloge na West Endu i Broadwayu, među kojima se ističu one u mjuziklima “Cats” i “Fantom u operi”.

U suradnji s Frankom Petersonom izdala je nekoliko zapaženih albuma koji su je proslavili diljem Europe. Dvaput je sudjelovala u ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara – prvi put u Barceloni kada je s legendarnim Joseom Carrerasom otpjevala “Amigos Para Siempre” i 16 godina poslije u Pekingu je s kineskom pjevačicom Liu Huan otpjevala “You and Me”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumila je u nekoliko filmova, a 2012. postala je UNESCO-ova umjetnica za mir. Uz humanitarni rad, Sarah Brightman posvetila se i borbi za ravnopravnost spolova i osnaživanje žena i djevojčica na području STEM-a (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.