Verbum s gotovo 600 naslova nastupa na 39. Interliberu

Foto: fah

Od 8. do 13. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu održava se 38. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber na kojem nastupa i nakladna kuća Verbum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakladna kuća Verbum na Interliberu nastupa od 2001. godine, a za sve ljubitelje dobre knjige pripremila je prigodne popuste: opći popust na sva Verbumova izdanja od 20%, dok će prigodni kompleti knjiga biti dostupni uz popuste od 30% do 50%.

Verbumova široka i raznovrsna ponuda uključuje vjerskih izdanja, romane, publicistiku, knjige za djecu, priručnike za samopomoć itd. tako da među tim izdanjima svatko može naći nešto za sebe.

Nakon što je početkom godine nakladna kuća Verbum objavila Papinu knjigu “Božje je ime Milosrđe”, koja je postala jedna od najčitanijih knjiga ove godine u Hrvatskoj, sada je upravo objavljena nova knjiga Majke Terezije “Poziv na milosrđe” koja donosi duhovno blago sv. Majke Terezije, osvajajući srca čitatelja već od prvih stranica. Knjiga donosi njezine silno duboke, a ujedno i jednostavne, pristupačne mudre misli o milosr¬đu i suosjećanju i o tomu kako živjeti djelatnu ljubav u svakodnevici čineći vlastiti život i život bližnjih bogatijim i ljepšim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelji romana sigurno će sa zadovoljstvom uzeti u ruke novoobjavljeni roman poznatoga romanopisca Michaela O’Briena “Putovanje na Alphu Centauri” koji u svojemu desetom romanu čitatelja vodi na putovanje bez premca, svemirsku odiseju prožetu brojnim poteškoćama, propitivanjima i istraživanjima ljudske naravi i smisla života.
Među hit izdanjima nalazi se i knjiga pape emeritusa Benedikta XVI. “Posljednji razgovori” u kojoj u prisnu i dirljivu razgovoru s Peterom Seewaldom prvi put govori i o poteškoćama, osjećajima i teškim trenutcima koji su prethodili njegovu odreknuću od službe te ujedno s iznimnom iskrenošću odgovara na pitanja o svojemu javnom i privatnom životu.

“Gora sa sedam krugova”, objavljena početkom listopada, jedno je od najiščekivanijih izdanja ove godine, a donosi potresnu životnu i duhovnu priču Thomasa Mertona, jednoga od duhovnih velikana 20. stoljeća, u kojoj Merton opisuje kako se dogodilo da je mlad, briljantan čovjek, prepun strasti, želje za svjetovnim užitcima i težnje k uspjehu, napustio obećavajuću literarnu karijeru i započeo traganje za duhovnošću koje ga je dovelo do vjere i krštenja u Katoličkoj Crkvi, a potom i do ulaska u strogi trapistički red.

Na Interliberu će biti dostupna i hit knjiga “Gospodar svijeta” Roberta Hugha Bensona, po mnogima najproročanskijeg djela svjetske književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet apokalipse u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude. Roman je to koji su papa Benedikt XVI. i papa Franjo istaknuli kao značajan i aktualan, a papa Franjo je za njega rekao: “gotovo kao da je proročanstvo”. Knjiga je privukla veliku pozornost čitatelja i gotovo da ne silazi s top ljestvica čitanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo duhovno štivo svakako su i knjige “Mali biseri crkvenih otaca” Tomaša Špidlika kao i “Umijeće življenja” Marka Ivana Rupnika.

Najmlađe čitatelje razveselit će izdanja za djecu objavljena u nakladi Verbuma – Biblije za najmanje, slikovnice i bojanke itd., a među novitetima se ističu knjige “99 molitava za djecu” te “Draga djeco!” u kojoj papa Franjo odgovara na pisma koja su mu slala djeca diljem svijeta. Ponovno je dostupno i omiljeno izdanje za djecu “Moja prva Biblija” kao i magnetska slikovnica “Mali Isus”.

Osim spomenutih naslova Verbum će na svom štandu u Paviljonu 5 izložiti i ostale svoje naslove, gotovo 600 naslova s područja književnosti, duhovnosti, publicistike, dječjih izdanja, multimedijalnih izdanja koji će zadovoljiti različite ukuse, dostupne uz prigodne popuste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 8., 9., 10. i 11. studenoga Interliber će biti otvoren od 10:00 do 20:00 sati, a u petak i subotu 12. i 13. studenoga od 10:00 do 21:00 sat. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.