Dođite u Lisinski, jer ‘zajedno smo ljepši, bolji, jači’

Dječji plesni zbor „Zagrepčanke i dečki“ najavljuju koncert koji će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 04. Lipnja 2016. u 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert „Zajedno smo ljepši, bolji, jači“ ima tri dijela:

• Stvaralaštvo s područja vrijednosti proisteklih iz ideje da smo bolji, moralniji, domoljubniji s pjesmama: Zajedno smo ljepši, bolji, jači, Mi volimo branitelje, Zagrlimo Hrvatsku….

• Stvaralaštvo s područja hrvatske kulturne baštine pod nazivom „Igrice negdar“ – daje odgovor na pitanje kako su se nekada igrali naši roditelji, bake i djedovi u vrijeme bez TV i bez pošasti video igara kojima se suprostavljamo hrvatskom kulturnom baštinom i tradicijskim igrama sa pjesmama Care, care gospodare, Lanac probijanac, Pošla majka s kolodvora …

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Stvaralaštvo s pedigreom je osvrt na vrijednosti dječje pjesme nastale u 20 godine našeg društvenog i umjetničkog djelovanja, pa su tu „Njegovo veličanstvo dijete“, „Hrabri telefončić“, „Alkar“, „Terry Run“, „Kravata“, „Od poljupca djeca rasti“, „Nasilje nije hrabrost“ i druge.

Cijeli projekt „Zajedno smo ljepši, bolji jači“ ostvaruje se u suradnji sa Udrugom hrvatskih branitelja 145. brigade HV Zagreb-Dubrava, Zakladom Ana Rukavina i Udrugom U ime obitelji.

Koncert ima i humanitarni karakter. Branitelji skupljaju pomoć za njihova suborca Dragu Brnada iz Sunje. Organizator je ustupio braniteljima 500 ulaznica, koje će se prodavati po simboličnoj cijeni od 20 kuna. Humanitarne karte možete nabaviti u Udruzi hrvatskih branitelja 145. brigade HV, na broj mobilnog telefona 098 240302 (istočni dio Zagreba), 0911135362(zapadni dio Zagreba) i 098 9913885 (južni dio Zagreba). Svi branitelji i njihove obitelji mogu nabaviti karte uplatom na poslovni račun HR32236000011022540982 (uz prethodni dogovor). Svi ostali mogu ulaznice nabaviti u KD Lisinski, po uobičajenim cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelokupni projekt realiziran je uz svesrdnu potporu Grada Zagreba i mnogobrojnih sponzora.

Dječji plesni zbor „Zagrepčanke i dečki“ kroz 20 godina djelovanja na području Grada Zagreba i Republike Hrvatske trenutno broji više od 150 aktivnih članova – djece predškolske i školske dobi. Kroz umjetnički i odgojni rad s mladima, kroz bavljenje vrijednim i edukativnim sadržajima, kroz koncerte i TV nastupe, uvjereni smo da činimo značajan pomak u stvaranju kulture i običaja te stvaranju bolje odgojenih i tolerantnijih mladih ljudi, sklonih dobroti, ljubavi, miru i nenasilnom rješavanju svojih problema u užoj i široj zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.