Allegri svojim neprimjerenim uvredama nije uspio uzdrmati Marka Pjacu uoči Ukrajine: ‘Na meni je da slušam i radim što se traži od mene’

Foto: fah

Jedan od najvećih talenata hrvatskog, pa i europskog, nogometa, trenutno nogometaš talijanskog prvaka Juventusa, Marko Pjaca, vratio se u reprezentaciju nakon duže pauze uzrokovane teškom ozljedom. Naravno, povratak Pjace veliki je dobitak za izbornika Antu Čačića, posebno u kontekstu činjenice da se izbornik zadnjih dana suočava s brojnim otkazima zbog ozljeda. Pjaca će konkurirati za prvi sastav te ga uopće nije poljuljao napad njegovog trenera iz Juventusa Allegrija, koji je do besvijesti omalovažavao kako bivši klub Marka Pjace, Dinamo, tako i hrvatsku nogometnu ligu. Pjaca, barem prema prvim izjavama nakon povratka u Hrvatsku, nije izgubio na samopuzdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam sretan što sam se vratio u reprezentaciju, a mislim da će nam navijačka podrška biti dodatna snaga. Osjećat će se izostanci u momčadi, ali imamo brojne dobre igrače koji mogu sve pokriti. Ukrajina je snažna i bit će nam teško, no odigramo li kako treba problema ne bi smjelo biti. Ne bih izdvajao njihove pojedince, mi se moramo usredotočiti na svoju igru”, rekao je Pjaca na dan okupljanja za stranicu HNS-a, nakon čega se doteknuo atmosfere u Juventusu, no, nije se osvrnuo previše na uzastopne kritike Allegrija.

“Igram sve više, još se malo trebam naviknuti, a kao mladi igrač želim igrati još i češće. Ipak, Allegri je šef, a na meni je da slušam i radim što traži od mene”, tvrdi naš nogometaš.  U Italiji inače igraa dosta hrvatskih nogometaša, svoj uspon u posljednje vrijeme doživjeli su i Marko Rog, ali i Mario Pašalić, koji, nažalost, nije prirastao srcu izbornika Čačića, barem je takva percepcija u jednom dijelu medija.

“Susret s Ukrajinom bit će jako važna utakmica u ovim kvalifikacijama. Mislim da smo bolja momčad, ali treba to pokazati i na terenu. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i napraviti novi veliki korak prema Svjetskom prvenstvu”, sažeo je Rog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Siguran sam da će nam povratak pred svoje navijače puno pomoći. Oslabljeni smo za neigranje ozlijeđenih Ćorluke i Vrsaljka, standardnih igrača koji bi mnogo značili bilo kojoj momčadi, ali mislim da imamo pojedince koji ih mogu dostojno zamijeniti. Ja se osjećam dobro, uhvatio sam kontinuitet u klubu, a konačna je odluka na izborniku”, zaključio je mladi hrvatski nogometni reprezentativac, koji će vrlo brzo postati i standardni reprezentativac A reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.