Bivši britanski ministar optužio Tysona Furyja da je ‘agresivni homofob’

Foto: fah

Bivši britanski ministar za Europu Chris Bryant optužio je novog boksačkog prvaka Tysona Furyja kao ‘agresivnog’ homofoba koji potiče mlade ljude da si oduzmu život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boksački navijači zadovoljni su nakon što je Tyson Fury pobijedio Vladimira Klička koji nije izgubio već 11 godina.

Laburist Chris Bryant napisao je da ne slavi pobjedu Tysona Furyja.

“Njegov agresivni stil homofobije je vrsta koja vodi do samoubojstava mladih homoseksualnih osoba”, napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ovog mjeseca Fury je ispričao za Daily Mail da postoje tri stvari koje se moraju dogoditi prije nego “vrag dođe kući”.

“Jedna od njih je da homoseksualnost postane legalna, druga je pobačaj, a treća pedofilija. Tko bi 50-ih ili 60-ih pomislio da će prva dva biti ozakonjena”, rekao je.

“Kad kažem da bi pedofilija mogla postati legalna, zvuči ludo, ali da sam vam to rekao za homoseksualnost i pobačaj u 50-ima gledali bi me kao ludog čovjeka”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fury je 2013. godine kažnjen s 3000 funti nakon što je rekao za druga dva boksača da su “gay ljubavnici”.

A što je s Bryantom?

Bryant se 2003. godine našao na udaru medija nakon što je otkriveno da je na gay stranici za upoznavanje partnera Gaydar, kada je bio zastupnik u parlamentu, objavio fotografiju koja ga prikazuje odjevenog samo u gaće.

Što je zapravo homofobija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, homofobija (od grč. homós koja znači isti, jednako i phóbos koja znači strah) je termin kojim se želi označiti strah i/ili  averziju  prema osobama koje odabiru živjeti hoomoseksualnim životnim stilom.

Samu kovanicu – homofobija – kritziraju brojni stručnjaci, jer psihijatrija  ne poznaje psihičku bolest sa takvim nazivom. Isto tako – kod osoba koje ne podržavaju homoseksualni stil života ili nisu skloni homoseksualcima – u načelu se ne primijećuje strah od  homoseksualaca – što bi bio preduvjet da se govori o “fobiji”.

LGBT aktivisti pojam “homofobija” koriste za etiketiranje i diskreditiranje svojih neistomišljenika. Vodeća svjetska novinska agencija “Associated Press” je 2012. god. prestala koristiti termin “homofobija” u svojim tekstovima, uz objašnjenje da je riječ o političkoj etiketi namijenjenoj diskreditiranju neistomišljenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.