Čačićeva presica: Mi smo pobijedili huligane, ni Orepići ni Ostojići, ni vi mediji koji ste im dobrim dijelom davali opravdanje!

Hrvatska je svoj put na Euru završila nakon što se borila protiv Portugala i izgubila u produžecima s rezultatom 1:0. Ante Čačić je nakon prospavane noći održao svoju posljednju press konferenciju u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi je dan – idemo dalje

“Naravno da nakon takve utakmice san ne ide na oči. Danas je novi dan, žalovanje će brzo proći, Rusija je blizu, tako to gledam. A i porazi u kojima daš sve od sebe ne doživljavam kao poraz. Danas će kući i jedan od favorita, Italija ili Španjolska. Idemo kući a nismo izgubili nijednu utakmicu u 90 minuta, a Portugal ide dalje a nije dobio nijednu. To je tako”, istaknuo je.

Što je trebalo mijenjati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanja o tome bi li ponovio taktičke zamisli protiv Portugala nakon kritika iz Hrvatske ističe da su to “stupidna pitanja”. “Ako sam bio doktor protiv Španjolske, sada sam kmet. Reprezentacija Portugala imala je dominaciju u skupini, a protiv nas je imao pet udaraca prema golu. Sjeća li se netko kada je Ronaldo šutnuo jednom prema golu”, dodao je.

“Jesam li trebao mijenjati? Možda baš nisam trebao mijenjati. Možda su Portugalci pomislili: sada je ušao Pjaca pa idemo dati gol. To se nikad neće znati. Jako sam ponosan na momčad. Vi mediji ste dobrim dijelom podrivali zajedništvo u momčadi. Mi smo pobijedili huligane, ni Orepići ni Ostojići, ni vi mediji koji ste ih im dobrim dijelom davali opravdanje. Sjetite se kakva je atmosfera bila, neredi u Italiji, svastika u Splitu, igračima su uzeti bodovi, igrali smo bez publike. Možeš misliti kako je problem naći krivca za svastiku… Lijepo ste me dočekali, krasno. Trebate izbornika koji ima dva milijuna eura plaću. Zar nisu svi rekli da smo najljepše igrali na Euru?”, poručio je novinarima Čačić.

Poručio je da to što idemo kući je “sport”. “Recite mi po kojem parametrom je Portugal trebao biti ispred nas”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna ostaje?

“Nikada Srna nije igrao bolji nogomet, ni Modrić, ni Rakitić, ni Perišić… Ponosno idemo kući jer smo dostajno predstavljali zemlju. Zapamtite, oni su izašli iz sjene vatrenih. Kada je Hrvatska na ovako visokoj razini igrala četiri utakmice? Srna se neće oprostiti ako ja budem izbornik”, poručio je, a na pitanje zašto misli da neće biti izbornik dodaje: “Evo vidite da me napadaju sa svih strana, možda neću preživjeti.”

Mandžukić kao problem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo je li predugo čekao Mandžukića. “Mediji ga stalno tjeraju iz reprezentacije. Kalinić je u cijeloj godini dao jedan jedini gol u talijanskom prvenstvu. Ponekad se napadač treba i čekati. Nisam ga predugo čekao. Izveo sam ga i uveo Kalinića, koji je odlično odigrao protiv Španjolske. Odlučio sam se za Mandžukića. Da ga nisam mijenjao, možda bi on uklizao na onu loptu Perišića”, zaključio je.

Nije kraj generacije

“Nije ovo kraj. Mi imam igrače koji dolaze. Hrvatska ima drugi problem, nema adekvatne podrške sportu, nogometu općenito”, poručio je na pitanje je li ovo kraj generacije.

“Nećete nas rastužiti. Tjerali ste Srnu… Ne vi, nego javno mnijenje, foteljaši koji nikoga nisu vodili. Imali smo zajedništvo koje nam je potrebno”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Suze poslije utakmice, pamtit ću pogled navijača, privukli smo navijače uz nas, zato smo mi pobjednici”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.