Čačić: Vjerujem da će utakmica protiv Ukrajine demantirati bučnu manjinu koja tvrdi da se reprezentacija bojkotira

Foto: fah

Prva dijagnoza ne ukazuje na dobro. Šime Vrsaljko mora na još jedan specijalistički pregled, ali iskreno nisam optimističan, komentirao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić ozljedu koljena braniča Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko se ozlijedio u drugoj minuti utakmice protiv Seville i gotovo sigurno će propustiti reprezentativnu utakmicu protiv Ukrajine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo koja će se igrati u petak u Zagrebu, te prijateljski ogled protiv Estonije.

Za Ukrajinu je definitivno otpao i Vedran Ćorluka koji je u susretu ruskog prvenstva između njegovog Lokomotiva i Spartaka ozlijedio stražnju ložu lijeve noge. Međutim, Čačić neće zvati nikoga umjesto dvojice igrača koji su trebali započeti utakmicu od prve minute.

“Neću zvati nikoga. Obojica bi protiv Ukrajine bili starteri, ali u kadru imamo igrače koji ih mogu zamijeniti”, kazao je Čačić na novinarskoj konferenciji održanoj u zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada nije želio otkriti tko bi umjesto njih mogao uskočiti u sastav.

“Do rješenja ćemo doći kroz treninge, vidjet ću kako će igrači reagirati”, dodao je izbornik.

Ozljeda Vrsaljka, posebice ako se obistine crne prognoze o kraju sezone za braniča Atletica, otvorila je raspravu treba li izbornik u reprezentaciju pozvati bivšeg kapetana Darija Srnu koji se oprostio od dresa ‘vatrenih’ nakon EP-a u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Usredotočen sam na igrače koji su ovdje. To je najbolje što u ovom trenutku imamo od zdravih igrača. Ne želim razmišljati o onima koji nisu ovdje”, kazao je Čačić dodavši:

“Srna se prerano oprostio, ali molim vas da se usredotočite na ove igrače ovdje.”

Protiv Estonije neće biti niti krilnog igrača Intera Ivana Perišića koji je u posljednjim trenucima susreta protiv Islanda dobio crveni karton pa nema pravo nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo više varijanti kako zamijeniti Perišića, no moram vidjeti u kakvom su stanju igrači.”

Izbornik je pojasnio i zašto je pozvao igrača koji nema pravo nastupa.

“Iza nas je duga pauza, da nisam pozvao Perišića to bi značilo da je sedam, osam mjeseci izvan reprezentacije, a to je nedopustivo. Bilo bi to neozbiljno. Perišić je dio ove reprezentacije i mjesto mu je pored nas. Igrat će cijelu utakmicu protiv Estonije”, pojasnio je Čačić.

Izbornik je morao odgovoriti zašto među pozvanima nema ponajboljeg igrača Prve HNL veznjaka Rijeka Franka Andrijaševića te veznjaka Milana Marija Pašalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prošle godine ste pitali zašto nema Tomasova, a danas njega više nitko ne spominje. Nadam se kako će Andrijaševića i Pašalića i iduće godine spominjati. Oni igraju dobro, ali to ne znači da ovi koje sam pozvao igraju loše. Ne želim rušiti formu igračima da bi zadovoljio neke forme. Oni ne bi participirali protiv Ukrajine, a protiv Estonije će igrati oni koji neće nastupiti u petak”, pojasnio je hrvatski strateg.

Čačić je otkrio i zašto među pozvanima nema niti braniča Liverpoola Dejana Lovrena.

“Svima je jasno zašto nije bio na EP-u. Međutim, i tada sam kazao kako mu nisam zatvorio vrata reprezentacije. Sada nije pozvan jer je imao problema s ozljedom i nije igrao konstantno. U svibnju nam slijedi nova akcija, ako će biti zdrav i ako će igrati, bit će u konkurenciji.”

Čačić se osvrnuo i na našeg protivnika. Ukrajina se trenutačno nalazi na drugom mjestu skupine bez poraza u četiri kola. Hrvatska vodi sa 10 bodova, a Ukrajina ima dva boda manje.

“Ukrajina je dobra reprezentacija. U njihovom taboru vlada dobro raspoloženje. Trenutačno su bez poraza. Dobro se brane, kompaktni su i imaju opasna krila. Međutim, mi nemamo pravo tražiti alibi.”

Čičića posebno veseli što bi stadion Maksimir mogao biti pun.

“Konačno ćemo imati veliku podršku navijača. Vjerujem kako će utakmica protiv Ukrajine demantirati bučnu manjinu koja tvrdi da se reprezentacija bojkotira i da navijači ne vole reprezentaciju. Ja sam čovjek iz naroda i vidim kako se hrvatska reprezentacija voli. Ona je puno više nego što pojedinci vole trovati ovaj narod”, kazao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.