VIDEO: Dinamo slavio s 1-0 u Aalborgu, Europska liga je već tu, nije daleko ni Liga prvaka

Nogometaši zagrebačkog Dinama odradili su velik dio posla na gostovanju protiv danskog Aalborga u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka – pogotkom Brozovića u 49. minuti pobijedili su su 1-0 (0-0). Uzvratna utakmica je za tjedan dana u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah s početka istaknimo, pobjednik ovog dvoboja biti će siguran sudionik Europske lige, a imati će u sljedećem pretkolu, ako trijumfira, izvrsnu prigodu plasirati se i u Ligu prvaka. Hrvatski prvak Dinamo ovakvu prigodu, nakon uspjeha u Aalborgu ne bi smio propustiti. Nije nerealno zaključiti da je uropska liga već osigurana, a Liga prvaka je sve bliže,

Nije Dinamo odigrao u gostima u Danskoj neku spektakularnu utakmicu, prije je to bila partija na rezultat. Koji je i dohvaćen, nakon velemajstorskog pogotka repezentativca Marcela Brozovića u 49. minuti, s vrha kaznenog prostora. Nakon tog pogotka splasnuo je i entuzijazam domaćina koji se do tog trenutka predstavljao u dobrom svijetlu.

Aalborg je uistinu prijetio u prvom poluvremenu, riječ je o radničkoj, upornoj momčadi koja siloviti zna napasti. Možda joj nedostaje maštovitosti i kreacije, no voljnog elementa ima na bacanje. Borbeni danski nogometaši jurišali su prema vratima Dinamovog čuvara mreže, Portugalca Eduarda, a u najizglednijoj situaciji bio je Jacobsen koji je pogodio vanjski dio vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Dinamo je pragmatičnim čuvanjem lopte i tehničkom superiornošću smirivao utakmicu u čemu je uspio, da bi početkom nastavka pripravio ubojit protuudarni poentirao preko Brozovića. Nakon tog gola i Dinamo se oslobodio, čak je mogao i povećati svoju prednost, u sjajnoj situaciji je bio Machado, no njegov udarac danski vratar je uspio obraniti.

Sveukupno, ovaj pogodak u gostima, zapravo cijela pobjeda veliki je kapital za uzvratnu utakmicu i od Dinama u nastavku europske sezone valja očekivati dobre vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.