EI Baku sedmi dan: Iva Radoš i Vedran Golec osvojili brončane medalje

Baku, 19.6.2015 -Hrvatska taekwondašica Iva Radoš i taekwondaš Vedran Golec osvojili su brončane medalje na Europskim igrama u Bakuu. Radoš je osvojila treće mjesto u kategoriji preko 67 kilograma nakon što je pobijedila Španjolku Rosannu Simon Alamo 12-4, dok je Golec u kategoriji preko 80 kg bio bolji od Nizozemca Jeroena Wanrooija 7-5. foto HINA/ Denis LUGARIĆ/ ua

Sedmog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u petak, 19. lipnja održana su natjecanja u 10 sportova, a u šest su nastupili hrvatski sportaši. Za vijest dana pobrinuli su se taekwondaši Iva Radoš i Vedran Golec koji su osvojili brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radoš je osvojila treće mjesto u kategoriji preko 67 kilograma nakon što je pobijedila Španjolku Rosannu Simon Alamo 12-4, dok je Golec u kategoriji preko 80 kg bio bolji od Nizozemca Jeroena Wanrooija 7-5.

Hrvatska je s nove dvije bronce stigla do brojke od osam medalja na EI pri čemu su četiri osvojene u taekwondou.

Mladi hrvatski U-17 vaterpolisti poraženi su u polufinalu od vršnjaka iz Španjolske 8-9 pa će u nedjelju igrati za broncu protiv poražene ekipe iz ogleda Grčke i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri poraza hrvatske odbojkašice upisale su i prvu pobjedu na Europskim igrama nakon što su u dvoboju 4. kola porazile Bugarsku 3-1 (25-23, 25-23, 15-23, 25-23)

Ovom pobjedom pomlađena i ozljedama išarana hrvatska reprezentacija je ostala u igri za plasman u četvrtfinale, a za to će u posljednjem kolu u nedjelju trebati pobijediti Njemačku

Hrvatska olimpijka Snježana Pejčić nije se uspjela plasirati u finale discipline trostav 50m. Pejčić je u kvalifikacijama zauzela deseto mjesto sa 579 krugova. Još tri streljačice imale su isti rezultat kao i Riječanka, a kao sedma i osma u finale su ušle Austrijanka Hofmann i Srpkinja Maksimović, koje su bile bolje od Pejčić po dodatnom kriteriju, broju pogodaka u unutarnji krug, odnosno samo središte mete. Hofmann je imala 25 takvih pogodaka, Maksimović 24, a Pejčić 23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj disciplini nastupila je i Tanja Perec koja je zauzela posljednju, 34. poziciju sa 561 pogođenim krugom.

Danas je nastupila i Vlatka Pervan u disciplini MK pištolj na 25 metara. Nakon prvog dijela natjecanja, preciznog gađanja, nalazi se na 11. mjestu sa 289 krugova. Sutra je na rasporedu brza paljba kada ćemo znati konačne plasmane u ovoj disciplini.

Mladi hrvatski skakači u vodu Juraj Melša (17) i Hrvoje Brezovac (15) osvojili su sjajno četvrto mjesto u sinkroniziranim skokovima s 3m na Europskim igrama u Bakuu. Melša i Brezovec su sakupili 263,10 bodova što je njihov najbolji rezultat u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada hrvatska reprezentativka u skokovima u vodu Maja Borić nije se uspjela plasirati u finale discipline skokovi s daske 1m. Borić je u kvalifikacijama zauzela 15. mjesto s rezultatom 327.70, a u finale je ušlo 12 najboljih.

Hrvatski boksač Marin Mindoljević poražen je u osmini finala kategorije +91 kg od Rusa Gasana Gimbatova. Mindoljević se odlično držao protiv iskusnijeg Rusa. U drugoj rundi mu je zadao nekoliko neugodnih udaraca, no na koncu je ipak izgubio 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.