(FOTO) Liga prvaka: Buntić zabio tri, a Štrlek dva gola

Foto: fah

Rukometaši Pick Szegeda pobijedili su u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na gostovanju danski Bjerringbro-Silkeborg 26-24 uz tri gola hrvatskog rukometaša Denisa Buntića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danci su odigrali odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su vodili pet golova razlike (13-8), no Szeged je u nastavku okrenuo rezultat. Mađari su drugi dio utakmice dobili 18-11 pobijedivši na koncu s dva gola razlike.

Pick Szeged su do pobjede predvodili Zsolt Balogh sa šest golova, Sergej Gorbok s pet, te Jonas Kallman i Stas Skube s po četiri gola. Hrvatski rukometaš Denis Buntić zabio je tri gola gola, dok se Sandro Obranović i Alen Blažević nisu upisali među strijelce. U redovima danskog sastava najefikasniji su bili Nikolaj Markussen s osam golova, te Nikolaj Oris Nielsen s pet pogodaka.

Uzvratni susret je 2. travnja u Szegedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montpellier je pobijedio Vive Tauron Kielce 33-28. Gosti su na odmor otišli s dva gola prednosti (16-14), no Francuzi su na krilima Slovenca Jurea Dolenca i Španjolca Diega Simoneta u nastavku okrenuli rezultat.

Dolenc i Simonet su zabili po osam golova, dok je Ludovic Fabregas zabio šest golova. U redovima poljskog sastava najefikasniji u bili Karol Bielicki sa šest, Julen Aguinagalde s pet, te Tobias Reichmann i Krzysztof Lijewski sa po četiri gola. Hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek zabio je dva gola. U sastavu je bio i Filip Ivić.

Uzvrat je 2. travnja u Kielceu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujuću pobjedu ostvario je i njemački Flensburg-Handewitt koji je u Brestu porazio bjeloruski Meškov 26-25. Njemački sastav su do pobjede predvodili Lase Swan s pet, te Rasmus Lauge Schmidt, Hampus Wanne, Holger Glandorf i Anders Eggert Magnussen sa po četiri gola.

U redovima Meškova najefikasniji su bili Danis Kristopans s pet, te Rastko Stojkovski i Siarhej Šilovič sa po četiri gola. Ljubo Vukić nije se upisao među strijelce, dok je Ivan Pešić sakupio 14 obrana.

Uzvratni susret je 2. travnja u Flensburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je Veszprem u Areni pobijedio PPD Zagreb 23-22, dok su Nantes i PSG odigrali 26-26. U srijedu je RN Lowen na gostovanju pobijedio Kiel 25-24.

Dodajmo kako su Barcelona i Vardar izborili direktan plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.