(FOTO, VIDEO) Europska liga: Lyon pobijedio Bešiktaš, neviđeni neredi na stadionu i u gradu

Foto; fah

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Lyon je pobijedio Bešiktaš 2-1 postigavši dva gola u posljednjih sedam minuta utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je zbog navijačkih izgreda kasnila više od pola sata, a nereda je bilo i prije utakmice na ulicama Lyona.

Do odgode je došlo zbog invazije navijača Lyona na teren. Međutim, izgrede su započeli navijači Bešiktaša koji su s gornje tribine bacali petarde i topovske udare po francuskim navijačima koji su spas potražili na travnjaku. Došlo je i do šakačkog obračuna suprostavljenih navijačkih skupina.

Foto: fah
Foto: Twitter
Foto: fah

Nakon desetak minuta navijači su se vratili na tribine, a početak susreta kasnio je više od pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi smirio situaciju među navijače se spustio i predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

‘Vruće’ je bilo i na ulicama Lyona gdje su turski huligani radili probleme cijeli dan. Tukli su se i s policijom, a napadali su i domaće navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je srećom, bilo mirnije. Bešiktaš je vodio veći dio utakmice, no Lyon je u završnici uspio okrenuti rezultata s dva gola.

Bešiktaš je poveo u 15. minuti golom Ryana Babela nakon brzo izvedenog slobodnog udarca. Talisca je sjajno izveo slobodnjak uposlivši Babela koji je lijepim udarcem svladao Anthonyja Lopeza. Samo četiri minute kasnije Lyon je mogao izjednačiti, no Fekir je uzdramo vratnicu.

Foto: fah
Foto: fah

Vratnicu je pogodio i Alexandre Lacazette u 71. minuti, te Corentin Tolisso u 78. minuti. Lyon je ipak uspio izjednačiti u 83. minuti, a pogodak je postigao upravo Tolisso. Dvije minute kasnije domaćin je i drugi put zatresao mrežu turskog sastava i to nakon poklona vratara Fabrija.

Atiba Hutchinson je vratio loptu svom vrataru koji se neoprezno poigravao s loptom što je iskoristio Jeremy Morel, ‘ukrao’ mu loptu i zabio u praznu mrežu za pobjedu Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Matej Mitrović igrao je do 64. minute kada je zamijenjen.

Uzvratni susret je za sedam dana u Istanbulu.

Rezultati prvih susreta četvrtfinala Europske nogometne lige:

Anderlecht (Bel) – Manchester United (Eng) 1-1 (Dendoncker 86 / Mhitarjan 37)

Celta Vigo (Špa) – Genk (Bel) 3-2 (Sisto 15, Aspas 18, Guidetti 38 / Boetius 10, Buffel 67)

Ajax (Niz) – Schalke (Njem) 2-0 (Klaassen 23-11m, 52)

Lyon (Fra) – Bešiktaš (Tur) 2-1 (Tolisso 83, Morel 85 / Babel 15)

Uzvratni susreti su 20. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.