(FOTO, VIDEO) Liga prvaka: U sjajnoj utakmici Real svladao Napoli, odličan Luka Modrić, fantastičan pogodak Brazilca Casemira…

Foto: fah

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Real je u Madridu slavio s 3-1 protiv Napolija i stekao veliku prednost pred uzvrat za dva tjedna u Napulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Pogotke su za Real postigli Karim Benzema (19), Tony Kroos (49) i Casemiro (53), dok je strijelac za Napoli bio Lorenzo Insigne (8). Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, Mateo Kovačić je ostao na klupi, dok Marko Rog i Ivan Strinić nisu bili ni na klupi Napolija.

Foto: fah

Real je u uzbudljivoj utakmici ipak došao do pobjede i prednosti od dva gola protiv vrlo dobrog Napolija, a Talijane su boljeg rezultat na Bernabeu koštao vrlo loš početak drugog poluvremena kada su primili dva gola.

Foto: fah

Već u 17. sekundi susreta vratar Napolija Reina čudesno brani udarac Benzeme iz blizine. No, poveli su gosti, posve neočekivano u 8. minuti nakon što je “zaspao” vratar Reala Keylor Navas. Hamšik je uposlio Insignea koji je vidio da je Navas daleko od svog gola i svladao ga je udarcem s više od 40 metara. U 12. minuti ponovno veliku šansu promašuje Benzema koji glavom s pet metara promašuje vrata nakon centaršuta Ronalda. Francuski napadač svoju treću priliku ipak nije promašio – u 19. minuti je neobranjivo glavom iz blizine pospremio precizno dodavanje Carvajala za izjednačenje. U 26. minuti Ronaldo, nakon dodavanja Modrića, iz izgledne prilike puca iznad gola, a u 42. minuti Benzema promašuje najveću priliku – utrčao je na sjajno dodavanje Ronalda i s šest metara pogodio samo vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Real je poveo več na početku drugog dijela zahvaljujući sjajnoj solo-akciji Ronalda koji je od centra povukao loptu, prošao dvojicu igrača gostiju i pronašao Kroosa, koji je s desetak metara bio precizan. Početak drugog dijela kao iz snova za “kraljevski klub” došao je u 53. minuti fantastičnim golom Brazilca Casemira koji je s 20 metara volejem neobranjivo pogodio desni kut vrata Napolija.

Foto: fah

U 66. minuti Ronaldo ponovno puca iznad vrata, a 68. minuti napadač Napolija Mertens propušta još bolju priliku i s desetak metara posve neometan snažno puca iznad grede. U 73. minuti Reina brani šut Jamesa, u 83. je neprecizno pokušao i Modrić, a dvije minute kasnije novu izglednu priliku je upropastio lošim šutem Marcelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID – NAPOLI 3-1

Pred 80.000 gledatelja na stadionu Bernabeu sudio je Damir Skomina iz Slovenije.

Strijelci: 0-1 Insigne (8), 1-1 Benzema (19), 2-1 Kroos (49), 3-1 Casemiro (53)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos (Pepe, 71), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – James(Lucas Vasquez, 76), Benzema (Morata, 81), Cristiano Ronaldo.

NAPOLI: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Zielinski (Allan, 75), Diawara, Hamšik (Milik)- Callejon, Mertens, Insigne

Rezultati prvih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

Real Madrid – Napoli 3-1 (Benzema 19, Kroos 49, Casemiro 53 / Insigne 8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern – Arsenal 5-1 (Robben 11, Lewandowski 53, Alcantara 56, 63 / Muller 89 / Sanchez 30)

Igrano u utorak, 14. veljače

PSG – Barcelona 4-0 (Di Maria 18, 55. Draxler 40, Cavani 73)

Benfica – Borussia Dortmund 1-0 (Mitroglu 48)

U utorak, 21. veljače:

Manchester City – Monaco

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid

U srijedu, 22. veljače:

Porto – Juventus

Sevilla – Leicester City

UZVRTANI SUSRETI

U utorak, 7. ožujka:

Napoli – Real Madrid (1-3)

Arsenal – Bayern (1-5)

U srijedu, 8. ožujka:

Barcelona – PSG (0-4)

Borussia Dortmund – Benfica (0-1)

U utorak, 14. ožujka:

Juventus – Porto

Leicester City – Sevilla

U srijedu, 15. ožujka:

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen

Monaco – Manchester City

(Hina) xdl ydl

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.