(FOTO, VIDEO) Publika ludovala: Neuništivi Roger Federer u epskom polufinalu slavio protiv Nicka Kyrgiosa za veliko finale s Nadalom

Foto: fah

Švicarski tenisač Roger Federer trebao je tri sata i deset minuta za pobjedu nad 21-godišnjim Australcem Nickom Kyrgiosom kojeg je svladao sa 7-6 (9), 6-7 (9), 7-6 (5) i po četvrti put u karijeri se plasirao u finale Miami Opena, gdje ga u nedjelju čeka obračun s Rafaelom Nadalom koji je sa 6-1, 7-5 u polufinalu nadigrao Talijana Fabija Fogninija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U meču prepunom sjajnih poteza i nabijenog emocijama, 35-godišnji Federer je nadoknadio ‘break’ zaostatka u prvom setu i spasio još dvije set-lopte u ‘tie-breaku’, prije nego što je realizirao svoju četvrtu priliku za osvajanje prve dionice meča. Švicarac je imao priliku završiti posao u dva seta, ali je u ‘tie-breaku’ propustio dvije meč-lopte (6-5, 8-7), obje na servis Kyrgiosa.

I treći je set odlučen u ‘tie-breaku’, baš kao što je bio slučaj i s njihovim prethodnim dvobojem, odigranim prije dvije godine u Madridu, kad je Kyrgios slavio sa 14-12 u odlučujućem gemu.

“Sjetio sam se tog poraza koji mi je teško pao. Moji su blizanci imali rođendan, nisam mogao biti s njima i još sam izgubio, tako da je bilo lijepo doći do pobjede ovoga puta”, izjavio je Federer nakon pobjede u kojoj je imao i malu pomoć iz gledališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pri vodstvu Kyrgiosa 5-4 u odlučujućem ‘tie-breaku’ i s dva servisa u rukama Australca, netko je tijekom izmjene udaraca iz publike viknuo aut kad je Kyrgios bio na udarcu, što ga je omelo pa je promašio forhend. U sljedećem poenu je frustrirani Australac napravio dvostruku pogrešku, a Federer je na svoju treću meč-loptu uputio servis koji Kyrgios nije vratio te je tako Švicarac došao do četvrtog finala u Miamiju, a prvog nakon 2006. kad je u meču za naslov svladao svog današnjeg trenera Ivana Ljubičića.

U nedjelju će protiv sebe imati najvećeg suparnika, Rafeala Nadala, protiv kojeg je prva dva meča u karijeri odigrao upravo u Miamiju. Izgubio je u 3. kolu 2004. godine, a pobijedio ga u finalu 2005. okrenuvši zaostatak od 0-2 u setovima, dok se finale u Crandon Parku još igralo na tri osvojena seta.

“Rafu vidim kao planinu koju trebam svladati. Nikada nije osvojio ovaj turnir i u ovom je trenutku sigurno svježiji nego ja. No, bit ću spreman za nedjelju”, najavio je Federer svoj 37. dvoboj s 30-godišnjim ljevorukim Španjolcem koji vodi sa 23-13, ali je izgubio posljednja tri dvoboja protiv 35-godišnjeg Švicarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Miamiju je Nadal četiri puta bio u finalu i četiri puta gubio: 2005. od Federera, 2008. od Nikolaja Davidenka te 2011. i 2014. od Novaka Đokovića.

Nedjeljni finale na rasporedu je od 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

ATP Miami – polufinale

Roger Federer (Švi/4) – Nick Kyrgios (Aus/12) 7-6 (9), 6-7 (9), 7-6 (5)

Rafael Nadal (Špa/5) – Fabio Fognini (Ita) 6-1, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.