Goluža: Protiv Makedonije šanse su podjednake

Hrvatski rukometaši u srijedu će protiv reprezentacije Makedonije odigrati odlučujući susret za prvo mjesto u B skupini Svjetskog prvenstva u Kataru, a o toj utakmici na redovnoj konferenciji za novinare govorio je izbornik Slavko Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Makedonija je sastavljena od igrača koji su tijekom cijele godine na okupi jer njihovi reprezentativci dolaze iz dva kluba Vardara i Metalurga. Znamo da tijekom cijele godine dobro treniraju, a za razliku od nas oni su stalno na okupu jer im nedostaju samo dva – tri igrača koji dolaze iz drugih klubova. Ono što me impresioniralo, ali me opet ne čudi kada pogledam tko ih trenira u Metalurgu, imali su sportsku disciplinu, onu tehničku i taktičku, pogotovo u prvoj utakmici protiv Tunisa. Igrali su izvanredno i to je bila njihova najbolja utakmica u posljednje dvije – tri godine. Imamo veliki respekt prema Makedoniji poštujemo ih, ali se ne bojimo nikoga, ulazimo opušteni i želimo odigrati najbolje što možemo, a šanse su nam, iskreno, podjednake”, rekao je Goluža.

Po njegovom mišljenju u susretu s Makedonijom treba očekivati tešku i nervoznu utakmicu svih 60 minuta te pravu borbu s jedne i druge strane jer se protivnici jako dobro poznaju, a pobjednika mogu odlučiti nijanse ili jedan raspoloženi igrač ili vratar.

“Moji igrači će vam potvrditi da o protivniku ne razmišljam. Toliko smo koncentrirani na sebe i želimo se fokusirati isključivo na zadatke i onaj segment igra koji dam igračima da moraju izvršiti. Neka to učine na najbolji mogući način, da daju sve od sebe. Respekt postoji, ali nemamo se razloga bojati”, rekao je Goluža ističući da najboljeg makedonskog igrača Kirila Lazarova predobro poznaje jer je igrao s njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On će imati velik motiv odigrati protiv nas, ali Kiril nije Makedonija. On je iskusan, pametan i lucidan igrač koji uvijek zna podvaliti loptu i kada ne daje pogotke igra za ekipu. To je dokaz o kakvom se vrhunskom igraču radi”, istaknuo je Goluža.

Hrvatski izbornik osvrnuo se i na dosadašnje tri utakmice naše reprezentacije:

“Počeo bih od jučerašnje utakmice u kojoj smo odradili posao kako smo zamislili i priželjkivali. Mladi su igrači dobili priliku, stariji su odradili svoje na pravi način i potom dobili odmor. Mladi igrači su drugi dio utakmice odradili jako dobro, prvi dio je bilo privikavanje na protivnika uz malo nervoze i grča, ali sve je to normalno za dalje i momci će sigurno pružati mnogo bolju igru no do sada”, kazao je Goluža napomenuvši da su iza nas tri pobjede te da u prvim utakmicama nije puno koristio mlade igrače, a stariji su u njima iznijeli veliki teret i zato su jučer dobili poštedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Golužinom mišljenju sve su reprezentacije loše startale na SP-u, ali se njihova forma polako diže s izuzetkom Švedske koja ima dobru momčad i kojoj je mjesto u krugu osam, devet reprezentacija koje će se boriti za vrh.

Izbornik je na kraju pohvalio i naše navijače koji žive i rade u Kataru i koji iz utakmice u utakmicu u sve većem broju dolaze bodriti reprezentaciju.

“Veliko hvala od mene, mojih igrača i stožera. Stvarno su nam velika podrška te se nadam da će i na sljedećim utakmicama doći u još većem broju, a na nama je da se odužimo što boljim utakmicama te da ih učinimo sretnima”, zaklučio je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.